Een aantal restaurants, waarvan verschillende met Michelinsterren, verspreid door Nederland, biedt sinds een tweetal weken de gelegenheid om gerechten met verse topingrediënten thuis klaar te maken. Met recepten en filmpjes op internet zien de klanten hoe de maaltijd moet worden klaargemaakt. Het concept van "Restaurantwinkel.tv":http:www.restaurantwinkel.tv is gericht op de gevorderde thuiskok die niet schrikt van gecompliceerde technieken en bereidingen. Met het live gaan van de website eind vorige maand heeft de gevorderde hobbykok een mooie oriëntatieperiode naar de ras naderende feestdagen.
*Identieke ingrediënten*
De deelnemende restaurants hebben er wel voor gekozen om niet hun meest moeilijke gerechten aan te bieden op de website. Onderscheidend van soortgelijke initiatieven is dat de gerechten thuis kunnen worden gemaakt met identiek dezelfde ingrediënten als in de restaurants. Op de dag zelf worden de producten van de bestelling gekoeld toegestuurd naar werk- of privéadres. Ook begeleidende wijnen zijn via de 'restaurantwinkels' te koop.
*To go?*
De prijzen van de gerechten variëren van ongeveer 8 euro tot rond de 30 euro per persoon. De bezorgkosten, die kunnen oplopen tot 12,50 euro zijn te ondervangen door bij het desbetreffende restaurant de bestelling af te halen, of een aanzienlijk grote bestelling te plaatsen.
De *deelnemende restautants* zijn:
Brienen aan de Maas, Culinaire verwennerij Bij Jef, De Echoput, De Gulle Waard, De Havixhorst, De Kleine Ondeugd, De Nonnerie, De Pronckheer, Envy, Herberg van Smallingerland, Kasteel van Rhoon, Landgoed Altembrouck, Librije's Atelier, Meijers, Mijn Keuken, Nevy, Nomads, Opazzo, Restaurant Aagje Deken, Restaurant Apicius, Restaurant Basiliek, Savarin, en Scherp.
Denk bij de gerechten aan:
Patrijs met ganzenlever
Proeverij kreeft, langoustine, jakobsschelp
Salade van koningskrab
Tarte Tatin met vanillesaus
Wildzwijnsukade met mosterdsaus
Cannelloni van gerookte Gieterse paling
Taartje van appelThais menuDrie bereidingen van zeebaars
Rolmops van heuvelrughaas
Runderlende, frites van Wâldbeantjes
Gegrilde entrecote van wagyu
Taartje van specerijenDrie bereidingen van kreeft
Velouté van langoustines met ravioli
Filet americain van tonijn en krokante chipirones
Gelakte paling met gebakken eendenleverNomad's
Bisque van Hollandse garnalen
Mi-cuit van Valrhona Guanaja chocolade
~De RestaurantKrant; Hospitality Management, Frank Lindner~
"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/thuis-uit-eten/
:http://www.derestaurantkrant.nl/proefnummer.html
Thuis uit eten
16 december 2009