De 57e editie van de Michelingids België en Luxemburg telt net als vorig jaar drie restaurants met drie sterren. La Durée in Izegem krijgt een tweede ster. Elf zaken ontvangen een eerste Michelinster.
*Bevestiging*
In de gids voor België en Luxemburg 2013, bevestigen de restaurants Hof van Cleve (Kruishoutem), De Karmeliet (Brugge) en Hertog Jan (Sint-Michiels) wederom hun drie sterren.
*Zestien restaurants met twee sterren*
Met het nieuwe tweesterrenrestaurant bevestigt de selectie voor 2013 de kwaliteit van de Belgische gastronomie. De talentvolle chef, Angelo Rosseel, is erin geslaagd om zijn keuken verder te ontwikkelen door perfecte klassieke bereidingen te combineren met moderne technieken. In totaal telt België zestien tweesterrenrestaurants. In Luxemburg behoudt Mosconi de twee sterren die het beste restaurant van het groothertogdom al had.
*Drie espoirs*
Als teken van de dynamiek in de Belgische en Luxemburgse gastronomie, nomineert Michelin in de 2013 editie drie rijzende sterren. Dit zijn Villa Lorraine in Brussel, restaurant en wijnbar The Glorious in Antwerpen en De Kristalijn in Genk.
*Verhuizingen*
Sang-Hoon Degeimbre verhuist LÂAir du Temps, maar mag de twee sterren die de chef sinds 2009 bezit meenemen. Hetzelfde geldt voor het eensterrestaurant Le Cor de Chasse dat naar Wéris verhuisde.
*Nieuwe restaurants met éé ster*
 Sint-Andries AÂQi, Brugge
 Va Doux Vent, Brussel
 De Zuidkant, Damme
 Knokke Cuines,33, Knokke-Heist
 Table dÂAmis, Kortrijk
 Rekem Danny Vanderhoven, Lanaken
 Le Jardin des Bégards, Luik
 Maisières LÂImpératif, Mons/Bergen
 MargarethaÂs, Oudenaarde
 Berto, Waregem
*Restaurants die hun ster kwijt zijn*
 Brasschaat Kasteel Withof, Antwerpen
 Stabroek De Koopvaardij, Antwerpen
 Aneth, Brugge
 Clandestino, Temse
~Frank Lindner~
Top blijft de top in Michelingids België
19 november 2012