Topkoks feliciteren Jeroen Bavelaar

17 juni 2010
Topkoks feliciteren Jeroen Bavelaar

Zeer recent werd bekend dat Jeroen Bavelaar na vijf jaar als rechterhand van Lucas Rive bij tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns vertrekt om als chef-kok aan de slag te gaan bij sterrenrestaurant Posthoorn in Monnickendam. Deze week start Jeroen vol enthousiasme. Hij wordt gesteund door de vele felicitaties van oud-collega’s en culinaire vrienden. Zo wordt het vast een vliegende start voor Bavelaar.

*Lucas Rive:*
"Ik ken Jeroen nu al zeer lang. Eerst als leerling en daarna als mijn rechterhand. Ik wens hem oprecht het allerbeste in deze prachtige uitdaging. Ik ben ervan overtuigd dat Jeroen een verdere bijdrage zal gaan leveren aan de Nederlandse topgastronomie. Geniet ervan!"

*Jonnie Boer meldt vanuit De Librije:*
"Leuk dat hij nu echt op eigen benen gaat staan. Uiteraard wel jammer voor de Bokkedoorns dat hij daar weggaat. Hij is bij ons al enige tijd weg, maar als hij zich met dezelfde snelheid heeft doorontwikkeld als bij ons in De Librije, dan gaan we mooie dingen zien. Jeroen verdiende zijn plek als souschef destijds bij De Librije al door zijn bijzondere ontwikkeling. Jeroen succes!"

*François Geurds:*
"Geweldig en proficiat. Geniet met volle teugen! Enjoy the food!"

*Luuk Kusters:*
"Wat een prachtige uitdaging voor Jeroen! Ik ken hem goed van de kookdemonstraties en wedstrijden en is een echt toptalent. Goed voor de Posthoorn, maar vooral heel goed voor culinair Nederland."

*Michel van de Kroft:*
"Ik vind het een gouden zet en wens jullie een hele mooie en vruchtbare samenwerking toe. In de tussentijd zet ik de Posthoorn bovenaan mijn verlanglijstje van restaurants waar ik graag wil eten."

*Ad Janssen:*
"Jeroen was een aantal jaren geleden een goede eigenwijze leerling. En met zijn doorzettingskracht heeft hij het beste uit zichzelf gehaald. Dus nu bij de top als chef-kok. Hulde!"

*Eigenwijs restaurant*
Ruim 5 jaar geleden begon Patron Marc Boeljon Restaurant Posthoorn. De successen zijn naar zeggen van het restaurant uniek te noemen. Zo ontving de Posthoorn al na het eerste jaar een Bib Gourmand van Guide Michelin en waren ze genomineerd voor beste hotelconcept van het jaar 2006. Ze stonden ze in de top 25 van meest bijzondere restaurants en zijn toegetreden tot de Top100 (Lekker). Als klap op de vuurpijl heeft de Posthoorn in 2008 een Michelinster mogen ontvangen.

*Idyllisch*
Gevestigd in een Rijksmonumentaal pand bevindt Restaurant Posthoorn zich In het idyllische Zuiderzeestadje Monnickendam. Een oase van rust op een steenworp afstand van het drukke Amsterdam. Het restaurant is onderdeel van het kleinschalige Hotel Posthoorn en bezit vijf luxe themasuites.

~Frank Lindner~

Overig nieuws