Uitgekookt 2010 groter en echter

25 maart 2010
Uitgekookt 2010 groter en echter

Van 3 tot en met 6 juni aanstaande is het weer tijd voor Uitgekookt, een van dé culinaire evenementen van Midden-Nederland. De derde editie vindt plaats in Park Lepelenburg in Utrecht en is ambitieuzer van opzet dan ooit. De duur van Uitgekookt is verlengd van drie naar vier dagen. Het aantal deelnemende toprestaurateurs is uitgebreid van twaalf naar achttien. Volgens de organisatie worden het er mogelijk nog meer. Er is tevens een stichting opgericht om de kwaliteit van het evenement te waarborgen. Het bestuur heeft een vijfjarenplan ontwikkeld om de toekomst van Uitgekookt tot 2015 zeker te stellen.

*Aftrap met Culinair Netwerk Business Event*
Extra bijzonder van dit jaar is de toevoeging van het Culinair Netwerk Business Event, de ideale gelegenheid om zakelijke relaties gastronomisch te fêteren en nieuwe (zaken)contacten te leggen. Donderdag 3 juni staat Uitgekookt geheel in het teken van dit ondernemers-event. Voor honderd euro per persoon kunnen bezoekers genieten van een door alle deelnemende restaurants verzorgd walking dinner, tien consumpties, presentaties van sterrenkoks, live entertainment en een culinaire (kunst)veiling ten bate van Stichting Fun Cooking (voorheen de KliniekKoks). Ook alle met een michelin ster bekroonde culinaire kunstenaars van de provincie Utrecht hebben hun medewerking toegezegd. Het Culinair Netwerk Business Event start om 17.00 uur en eindigt rond 23.00 uur.

*Echt genieten van echt eten*
Nog meer dan voorgaande jaren staat Uitgekookt voor uitgesproken genieten. Alles draait hierbij om echtheid, om echt eten, met de puurste en meest verfijnde ingrediënten, met bezieling en passie bereid, met een keur aan restaurants uit Utrecht en wijde omgeving en tal van proeverijen. Tot de deelnemende topnamen behoren onder meer Grand Restaurant Karel V, Divinatio Quality Cuisine, De Nonnerie, Kasteel Heemstede en Coco Pazzo.

*Dagkaarten en Passe-partouts*
Voor het grote publiek is Uitgekookt 2010 geopend op vrijdag 4 juni van 17.00 uur tot 23.00 uur en op zaterdag 5 en zondag 6 juni van 15.00 tot 23.00 uur. Een Uitgekookt Dagkaart kost 10 euro, een Uitgekookt Passe-Partout (voor drie dagen) kost 17,50 euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Zie "Uitgekookt.nu":http://www.uitgekookt.nu voor meer informatie.

~Frank Lindner~

Overig nieuws