Ingrediënten
500 g visfilet (zeewolf, zalm en/of kabeljauw) – in blokjes
1/2 citroen – uitgeperst
1/2 eetlepel kerriepoeder
4 eieren
75 g Parmezaanse kaas – vers geraspt
100 g bloem
3 eetlepels olijfolie of vloeibare margarine
200 ml crème fraîche of kookroom
250 ml melk
2 eetlepels verse dille – fijngehakt
1 dunne prei – in dunne ringetjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Schep de blokjes vis om met het citroensap, zout en peper en kerriepoeder en laat 5 minuten staan. Klop in een kom de eieren met de Parmezaanse kaas, een snufje zout en bloem met de handmixer door elkaar. Klop de olijfolie, crème fraîche en de melk erdoor. Roer de dille en prei erdoor. Vet een lage taartvorm van 28-30 cm in en schenk het beslag erin. Leg de stukjes vis erin en bak de clafoutis in 45 minuten gaar.