Waalse topchefs hebben elkaar gevonden en bundelen zich in het collectief Génération W. De chefs van Génération W presenteren hun filosofie in de demokeuken van Folie Culinaire, die van 6 t/m 8
oktober gehouden wordt in MECC Maastricht. Hun unieke ´terroirproducten´ nemen ze mee.
*Gastronomisch collectief*
Het collectief Génération W is tot stand gekomen op initiatief van Sang Hoon Degeimbre van l'Air du Temps** in Liernu. De bedoeling van Génération W is om de culinaire identiteit te verdedigen en te exporteren. Tot het collectief behoren ook Maxime Collard van La Table de Maxime* in Our, Mario Elias van Le Cor de Chasse* in Wéris, de Amis Saisonnier Ãric en Tristan Martin van Maison Lemonnier* in Lavaux-Sainte-Anne, Arabelle Meirlaen van restaurant Arabelle Meirlaen* in Marchin, Christophe Pauly van het restaurant Le Coq aux Champs* in Tinlot, Clément Petitjean van La Grappe d'Or* in Torgny, Ami Saisonnier Pierre Résimont van restaurant L'Eau Vive** in Arbre, Jean-Baptiste en Christophe Thomaes van Château du Mylord** in Ellezelles en Ami Saisonnier Laury Zioui van l'Ãveil des Sens* in Montigny-le-Tilleul.
"*Lees meer over Folie Culinaire*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=folie+culinaire&x=zoeken
~Christel Tuin~
Waalse topchefs op Folie Culinaire
16 juli 2014