Weer huisbereid eten in Franse restaurants

21 juli 2014
Weer huisbereid eten in Franse restaurants

Huisbereid of 'faits maison'? In Frankrijk moeten restaurants vanaf januari 2015 aangeven of gerechten huisbereid zijn. Dit betekent meer transparantie voor de gast, maar meer regeldruk voor
restaurants. De Franse cuisine lag al enige tijd onder vuur; met name de Amerikaanse en Britse pers maakte gehakt van de beroemde cuisine. Dertig procent van de Franse restaurants bleek namelijk diepvriesgerechten te serveren.

*Verplicht*
Frankrijk wil met de nieuwe wet haar imago een boost' geven. Met behulp van een logo wordt kenbaar gemaakt welke gerechten huisgemaakt zijn en welke niet. Vanaf januari is het logo dus verplicht in ieder Frans restaurant. Het logo bestaat uit een pan met deksel.

*Alles 'à la minute'*
Opvallend is, dat gerechten die huisbereid zijn, maar later opgewarmd worden niet als huisgemaakt geclassificeerd mogen worden. De Franse overheid wil kennelijk dat alles 'à la minute' wordt bereid. Op voorhand gebakken brood en vooraf bereide pasta is daarentegen wel weer als huisbereid aan te merken. Verwarrend.

"*MEER LEZEN OVER FRANKRIJK? KLIK HIER!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=frankrijk&x=zoeken

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws