Op dinsdag 27 november is Willem-Jan Klomp, Maître/Sommelier bij Restaurant Noble* in ’s-Hertogenbosch, geïnaugureerd tot SVH Meestergastheer. Onder belangstelling van een aantal SVH Meesters, familie, vrienden, (voormalig) collega’s en zijn vriendin en zijn zoon, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Willem-Jan het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma.
De feestelijke inauguratie werd geopend door Hanneke Westland, secretaris SVH Meestertitels. Zij lichtte de SVH Meestertitel toe: “Het gaat erom dat de persoon Meesterwaardig is in een Meesterwaardig bedrijf. Iets wat gedurende het hele traject, van het indienen van het dossier tot het afleggen van de Meesterproef, de rode draad is”.
Collega’s
SVH Meestergastheer Saïd Maher (Het Seminar, Zenderen) blikte terug op de Meesterproef die Willem-Jan
Klomp werd geïnaugureerd door Roland Peijnenburg (Restaurant De Zwaan* in Etten-Leur). Klomp had hem gevraagd voor de inauguratie omdat, in de jaren dat zij samenwerkten in De Zwaan, Peijnenburg hem veel geleerd heeft over gastvrijheid en hem mede geïnspireerd heeft voor het behalen van deze Meestertitel. "
Meesterlijk sommeliersmes
Tot slot ondertekende Willem-Jan zijn Meesterdiploma en de gedragscode die geldt voor SVH Meesters en ontving hij het officiële SVH Meestersommeliersmes. Hiermee zet SVH een traditie voort; elke SVH Meestergastheer, SVH Wijnmeester en SVH Meesterschenker krijgt
Klomp mag zich nu officieel SVH Meestergastheer noemen. Een titel die voor Klomp een kroon op zijn carrière is en waarvoor hij zowel zijn familie, collega’s als gasten erg dankbaar is.