Wim Klerks is een nieuw restaurant begonnen. Onlangs opende hij de brasserie Tussen Kaag & Braassem in Nieuwe Wetering. Na het winnen van veel prijzen gaat de wedstrijdkok nu voor zichzelf aan de slag.
*Groot aanbod*
Wim Klerks werkt in het restaurant samen met zijn vrouw Marjolein. Hij kookt en zij verzorgt de administratie en organisatie. In de brasserie worden lunch en diner verzorgd, en er zijn high tea en high wine arrangementen. Klerks geeft ook kookworkshops en biedt catering aan voor evenementen.
*Prijzenkast*
Voorheen won Klerks veel prijzen met zijn kookkunsten. In 2008 won hij de Bocuse dOr Nederland. In hetzelfde jaar werd hij zevende tijdens de Europese finale voor de wereldfinale. Tijdens die finale om de Bocuse dOr in Lyon werd Klerks dertiende. Er deden toen 24 landen mee. Verder won hij de Gouden Koksmuts op de Horecava in 2010. In 2011 nam hij de Wynand Vogel bokaal in ontvangst. Ondertussen werkte de chef-kok ook bij restaurant Les Jumeaux, dat inmiddels is gesloten.
~Marijn Brok~
Wim Klerks opent eigen brasserie
23 januari 2013