Onderneemster Wimmy Hu keert na een sabbatical van drie jaar terug bij restaurant The Red Sun in Blaricum. Het restaurant wordt in april 2017 heropent als Japanse fine dining experience. Hu wil 12 jaar na dat met grootse kwaliteit en creativiteit Nederland opnieuw opschudden.
Het Aziatische restaurant The Red Sun was van 2005 tot 2013 toonaangevend in de opkomst van shared dining. De van origine Chinese Wimmy Hu bedacht het restaurant in 2005 uit een langdurige ambitie om een eigen zaak te openen. The Red Sun bleek niet enkel een drom die uitkomt voor Hu, het restaurant werd een aanvoerder in de opkomst van shared dining en een van de eerste Aziatische concepten die eigen creatieve sushivariaties op de kaart zetten. na acht jaar verkocht Wimmy Hu The Red Sun in 2013 om op reis te gaan.
"Afgelopen jaren stonden in teken van mijn reizen door Azië en Amerika. Ik ging voor ontspanning, maar gaandeweg deed ik zoveel inspiratie op dat er op horecagebied nieuwe ideeën ontstonden. Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Naar een nieuwbouw horecaconcept in Laren, en in dit geval ook terug naar The Red Sun in Blaricum. The Red Sun is en was voor mij niet zomaar een bedrijf. Het was mijn hele leven, partner, kind en familie. Ik ben dankbaar dat ik verder kan gaan waar ik ooit begon", aldus Wimmy Hu.
The Red Sun 2.0
The Red Sun wordt ruim 11 jaar na de eerste opening op alle facetten vernieuwd en verbeterd: in cuisine, decor én service. De wereldse allure, gastvrijheid en stijl die de onderneemster tijdens haar reizen bij restaurants in o.a. Tokyo, Shanghai, New York, London en Hong Kong ontdekte, brengt Hu naar Blaricum. De kwaliteit van ingrediënten steelt de show. Toch brengt The Red Sun 2.0, zoals de eigenares het zelf noemt, een ervaring op ieder front. Een ervaring ondertekend met Hu’s signatuur; een onstilbare drang naar perfectie.
Samen met Hu keert ook de creatieve innovatie terug waar The Red Sun zo bekend om stond. Vanaf april staat de sushi-eetbar letterlijk en figuurlijk centraal in het getransformeerde restaurant. De beste dagverse sushi’s krijgen er een moderne, Westerse twist zonder tradities te verloochenen. Naast de bekende The Red Sun classics, zal The Red Sun in haar nieuwe vorm ook de nieuwste type sushi introduceren. Hu wil zo net als in 2005 vooruitstrevend zijn, maar volgens de standaarden van 2017. "Ik ben gegroeid en heb me verder ontwikkeld, maar dat is de maatschappij en daarmee de gast ook. De vernieuwde The Red Sun wil opnieuw verbluffen en de huidige standaarden overtreffen. Net als bijna twaalf jaar geleden. Maar dan in een nieuwe tijd."
Met de terugkeer van Hu komt de focus geheel op The Red Sun Blaricum te liggen. De naam The Red Sun verdwijnt bij het restaurant in Amsterdam op 1 april 2017 definitief van de gevel.