Vorige week dinsdag vond in het Huis van de Smaak de zesde voorronde plaats om de Zilveren Champignon 2012. Gijs Geerst van Restaurant Huize Rustoord wist deze te winnen.
*Niveau stijgt*
Behalve Geerst wist Teun Rondeel van Restaurant Wollerich een plek weten te bemachtigen in de kwartfinale.
Organisatoren Peter Zandboer en Hein Willemsen spraken vol enthousiasme over de zesde voorronde van de Zilveren Champignon: "Het niveau blijft stijgen."
*Verplichte ingrediënten*
In de voorronde werden vier gangen bereid met de vier standaardingrediënten uit de blackbox: shiitake, oesterzwam, kastanje champignon en de witte champignon.
*Gamba's en garnalen*
Extra ingrediënten waren deze voorronde gambaÂs en garnalen. Doordat de komkommer vorige week centraal stond in het Huis van de Smaak, hebben de deelnemers ook veel komkommer verwerkt in de gerechten.
Op 2 oktober vindt de finale plaats van de Zilveren Champignon in het Huis van de Smaak in Venlo. Op het spel staat onder meer een Peugeot 107 met champignon-bedrukking.
~Frank Lindner~
Winnaars 6e voorronde Zilveren Champignon
31 mei 2012