Noorwegen heeft de Bocuse d'Or Europe 2012 gewonnen. Chef Orjan Johannessen van restaurant Bekkjarvik Gjestgiveri kreeg van de gerenommeerde vakjury met onder andere Pierre Wynants, Jerome Bocuse, Alex Atala en Yves Matagne de hoogste punten.
*Scandinavisch erepodium*
Zweden werd in de persoon van chef-kok Adam Dahlberg tweede en Jeppe Foldager ging er namens Denemarken met de derde prijs vandoor. Het erepodium is hiermee compleet gevuld met Scandinavische landen. Het is duidelijk; de keuken uit de 'nordics' is hot.
*Prijzen*
Er werden behalve de eerste prijs en finaleplaatsen nog wat andere prijzen uitgereikt en nieuws bekend gemaakt tijdens de Europese wedstrijd om de Bocuse d'Or 2012. De prijs voor het meest bijzondere visgerecht was voor Sigurdur Haraldsson uit IJsland. Adam Bennett uit het Verenigd Koninkrijk maakte het meest bijzondere vleesgerecht. De prijs voor de Beste Commis werd uitgereikt aan Julie Lhumeau van team Frankrijk.
In 2014 wordt de Europese finale om de Bocuse d'Or gehouden in Zweden.
~Frank Lindner~
Noorwegen wint Bocuse d'Or Europe 2012
21 maart 2012