Yotam Ottolenghi kookt in Kookfabriek

25 november 2013
Yotam Ottolenghi kookt in Kookfabriek

Yotam Ottolenghi kookte onlangs in de Kookfabriek in Amsterdam. Ottolenghi was voor twee dagen in Nederland om zijn boek 'Jeruzalem' te promoten. De van oorsprong Israelische chef, die vanuit London
opereert, heeft drie jaar in Nederland gewoond. Wat hem opvalt aan de Nederlandse kookcultuur is vooral de snelle ontwikkeling die zich heeft voorgedaan op gebied van vegetarische gerechten: "Ook in Nederland is deze keuken snel volwassen geworden en niet meer weg te denken. Nieuwe generaties zullen hopelijk nog bewuster gaan koken."

*De gerechten*
De Israëlische chef-kok Yotam Ottolenghi schrijft sinds 2006 de ‘The New Vegetarian’-column in The Guardian. Tijdens de workshop maakt hij als voorgerecht: witlof met noten en roquefort. Het hoofdgerecht werd gemaakt met groene pannenkoekjes met limoenboter met als bijgerecht rode camarguerijst en quinoa met sinaasappel en pistachenoten. Gepocheerde peren in witte wijn met kardemom waren goed voor het dessert.

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws