[Reportage] SVH Meestertour 2025 werd een dag vol gastvrijheid en inspiratie

Auteur: Redactie
Events Michelin 16 september 2025
[Reportage] SVH Meestertour 2025 werd een dag vol gastvrijheid en inspiratie

Op maandag 15 september 2025 vond de zesde editie van de SVH Meestertour plaats, voorafgaand aan de Week van de Horeca. Tijdens deze exclusieve tour bezochten de deelnemers drie bijzondere bedrijven van SVH Meesters, samen goed voor vijf Michelinsterren.

Het initiatief van SVH bood horecaprofessionals en studenten van horecaopleidingen een unieke kans om achter de schermen te kijken bij de top van de Nederlandse gastronomie. De tour werd georganiseerd in samenwerking met SVH-erkende opleiders.

De RestaurantKrant aanwezig op uitnodiging van Ricardo Eshuis (directeur SVH), samen met 14 gemotiveerde jonge talenten (chefs, sommeliers en bediening) die werden uitgenodigd vanwege hun prestaties, zoals het behalen van een diploma, afronden van een cursus of het winnen van een aw ard.

Waaronder Anne Prinsen, die in maart 2025 goud won bij het NK Gastheer/Gastvrouw (Skills Heroes). Zij kwam ’s ochtends net terug van haar reis naar Denemarken voor de EuroSkills Herning 2025. Shaksedi Pieternella, die tweede werd tijdens de internationale Bartolomeo Scappi Contest, heeft inmiddels al een kleine impressie van de dag geüpload (onderaan het artikel).

Central Park*

Bij Central Park werden we hartelijk ontvangen door chef Joey de Kruijf en hoofd-sommelier Sasja Moonen. Aan een lange tafel in een prachtige zaal startten we met een glas alcoholvrije wijn met subtiele thee-ondertonen. Het voorgerecht was gedetailleerd opgebouwd en werd gevolgd door een ravioli van rivierkreeftjes, geserveerd met één van Moonens favoriete wijnen: een perfecte food & wine pairing.

Tijdens de rondleiding door het pand zagen we de back of house, de keuken, de bar en een vernieuwde wijnkamer in opbouw. Het restaurant hanteert een flexibel floorplan, waardoor tafelschikkingen dynamisch worden aangepast op basis van het aantal gasten. De wijncollectie is indrukwekkend: 3.000 labels, 9.000 flessen en vier uitgebreide wijnboeken van in totaal ruim 180 pagina’s. De lunch werd afgesloten met een verfijnd bolletje ijs, perfect gepresenteerd. De gastvrijheid van De Kruijf en de passie van Moonen maakten deze eerste stop tot een onvergetelijke ervaring.

Parkheuvel**

Bij Parkheuvel werden we ontvangen met koffie en een versgebakken madeleine, gevolgd door een uitgebreide rondleiding.

Terwijl we genoten van Ravioli Bressekip 1992 (langoustines . bospaddenstoelen . kreeftencrèmesaus), een van de klassiekers van chef Erik van Loo, in combinatie met een glas Parkheuvel-wijn, kregen we inzicht in de plannen voor de verbouwing van het restaurant. Daarnaast kregen we een blik op het authentieke papieren bonnensysteem, dat in januari wordt vervangen door een modern Annoncer keukenmanagementsoftware.

François Geurds (FG)**

Het laatste bezoek was bij François Geurds in Rotterdam, een compleet andere restaurantconcept-ervaring. Bij binnenkomst kregen we een glas wijn en kregen we een rondleiding langs Franky’s Grill, Food Lab en het François Geurds Restaurant zelf. François’ culinaire visie en creativiteit sprongen er meteen uit.

Aan tafel genoten we van een tuna ceviche, gevolgd door pan con tomate en een bloemkoolsteak met zwarte Tamaanse wintertruffel en beurre noisette. Tussendoor verraste Geurds ons met een spontaan gerecht dat niet op de speciaal voor de Meestertour geprinte, kaart stond. “Omdat ik jullie zo gezellig vindt”, aldus de chef. De afsluiting bestond uit een espresso en een etagère vol house-made friandises, een perfecte afronding van een inspirerende dag.

Een zeer geslaagde dag

De SVH Meestertour 2025 bracht een zeer geslaagde dag. Drie toprestaurants, drie totaal verschillende stijlen, maar allemaal gericht op het creëren van een onvergetelijke dining experience. De jonge talenten lieten zien dat de toekomst van de Nederlandse gastronomie veelbelovend is, en het initiatief van SVH biedt concreet inspiratie en vakkennis voor zowel professionals als studenten.

Het was een eer om aanwezig te zijn en deze inzichten vast te leggen, een dag die vol inspiratie en praktijkvoorbeelden zat.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws