Uit recent onderzoek van Motivaction in opdracht van de stichting Natuur & Milieu blijkt dat haast een derde (28 procent) van de vleesverlaters in Nederland het aanbod van
vlees- of visloze gerechten in restaurants als voldoende bestempeld.
*Steeds minder vleeseters*
Dit terwijl er steeds meer Nederlanders 'flexitariër' worden. Een flexitariër is een persoon die minimaal één dag per week vlees vervangt door een vegetarisch alternatief. Nog maar 13 procent van de Nederlanders eet elke dag vlees, zo beweert de Vegetariërsbond op haar website.
Restaurants zouden dus twee derde van de Nederlanders beter van dienst kunnen zijn wanneer de keukens het aanbod aan vegetarische voor- en hoofdgerechten verbeteren.
*Relatief meer keuze voor vleeseters*
Uit een quickscan door Natuur & Milieu onder honderd restaurants in dertig dorpen in steden blijkt dat er gemiddeld twee van de acht voorgerechten vlees- en visloos zijn. Voor hoofdgerechten is dat twee van de elf. Terwijl er gemiddeld bijna vijf voor- en ruim zeven hoofdgerechten met vlees beschikbaar zijn.
~Frank Lindner~
Aanbod 'vega' in restaurants scoort slecht
5 oktober 2011