Het Nederlandse CuliAir 'ballonrestaurant' van SVH Meesterkok Angélique Schmeinck en piloot Bas Spierenburg van BAS Ballon vaart binnenkort mee tijdens een ballonfestival boven de Oostenrijkse Alpen. Nog niet eerder mocht het
bekende ballonvaartfestival in Filzmoos (7 tot 14 januari 2012) een culinaire ballon als deelnemer begroeten.
*Koken met katrollen*
ÂNu heb ik een gloednieuwe eigen ballon, vertelt Schmeinck. ÂDeze is op 1 oktober, gelijk met de lancering van de digitale kookzender "24Kitchen":http://www.24kitchen.nl/, gedoopt en on air gegaan. De ballon is speciaal voor CuliAir ontwikkeld en uitgerust met een uniek katrolsysteem om in de warmte van de nok van de ballon te kunnen koken. De ruime mand is ingericht als keuken en restaurant. Schmeinck heeft een eigen programma bij de kookzender.
*Boven de pistes*
ÂHet lijkt me geweldig boven de besneeuwde bergtoppen te kunnen varen en te genieten van prachtige vergezichten. Of neer te kunnen kijken op de skipistes, lacht ze.
De gasten die meevaren krijgen tijdens de vier uur durende ballonvaart allerlei culinaire winterspecialiteiten voorgeschoteld.
*In de ballon gegaarde vis*
ÂHet is wat je noemt een once in a lifetime expercience, zegt ze. ÂLetterlijk een culinair avontuur. Als het weer meezit, en dat is te verwachten in de winter in Oostenrijk, kunnen de passagiers genieten van bijvoorbeeld luchtballon gegaarde snoekbaars met pompoencrème, hertenbout met paddenstoelen, flensjes met vanilleroom en warme abrikozen met specerijen.
~Frank Lindner~
Angélique Schmeinck kookt boven de Alpen
2 januari 2012