Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving.
Bistro Croquant is een laagdrempelige en toegankelijke kwaliteitsbistro gevestigd in de straat Achter de Molens in het centrum van Maastricht, op steenworp afstand van de populaire stadsomwalling.
Ambachtelijke croquetten
Op het menu staan onder andere ambachtelijke croquetten zoals de rundvleescroquette met crème van vadouvan en de paddenstoel-truffelcroquette met crème van truffel. Maar ook pommes frites met ambachtelijke mayonaise, tartaar van rund met salade van artisjok en crème van ansjovis en karamelzeezout-ijs met olijfolie en gekarameliseerde popcorn zijn bij de horecagelegenheid van eigenaar Roland Philipsen te bestellen. Herkenbare gerechten in een kwaliteitsjasje.
"Het imago van Maastricht Culinair om de stad en omgeving te profileren als gastronomische regio, past bij wat ik doe. We werken graag met seizoens- en kwaliteitsproducten en zien de toegevoegde waarde om gasten en professionals een experience gastronomy te bieden. Ieder lid haalt het beste uit zichzelf en ik doe dat met kwaliteitsgerechten om te delen", aldus Philipsen.
Maastricht culinair
De aansluiting wordt binnenkort zichtbaar door een gevelbordje aan de muur van Bistro Croquant, door vermelding van de eetgelegenheid op de website van Maastricht Culinair en door vermelding op flyers en in de gids van de organisatie.
Maastricht Culinair werkt nauw samen met onder andere Maastricht Visitor Centre (voorheen VVV-kantoor Maastricht) en telt bijna twintig aangesloten restaurants, waaronder bekende Maastrichtse zaken als Château Neercanne, Rantrée en St. Gerlach in Valkenburg.