Britse restaurantketens nog te ongezond

23 oktober 2015
Britse restaurantketens nog te ongezond

Kinderen krijgen in Britse restaurants nauwelijks de mogelijkheid om gezond te eten, zo blijkt uit onderzoek van organisatie Soil Association
bij 21 Britse restaurantketens. Dit meldt de Engelse krant The Guardian. Soil Association zet zich in voor onder andere gezonde en duurzame voeding.

*Onwetendheid*
De eigenaren van de restaurants bleken vaak zelf niet het eten klaar te maken. Ook konden zij in meer dan de helft van de gevallen niet vertellen waar het eten vandaan kwam.

*Frisdrank*
Ook kwam er kritiek op het frisdrankbeleid van ketens Café Rouge, Frankie & Benny's en Pizza Hut. Deze ketens bieden een gratis refill aan als het eerste glas leeg is. Twee glazen frisdrank bevatten al meer dan 17 suikerklontjes, terwijl kinderen tussen de 4 en 6 jaar volgens de National Health Service maximaal vijf suikerklontjes per dag mogen.

*Goede voeding*
Volgens Soil Association kunnen grote ketens goede voeding aanbieden. Een voorbeeld ervan is Wetherspoons, die duurzame vis, scharreleieren en lokaal rundvlees serveert.

~Mirte Bouman~

Overig nieuws