Modeontwerpster en culinair illustrator "Janneke Hoeben":http://www.culinairillustrator.nl/Site/culinair_illustrator_-_janneke_hoeben.html lanceert dit voorjaar een eigen keukentextiellijn. In de producten komen de werelden van fashion en food samen.
*Schrijven van een blog*
Het merk heet Commis de Cuisine, naar de Franse term voor het jongste hulpje in een restaurantkeuken. In aanloop naar de officiële lancering van het merk en start van de verkoop op 2 april, houdt Janneke Hoeben dagelijks "een blog":http://www.commis.eu bij over haar ervaringen en de voortgang van de collectie.
*99 procent uit Holland*
Commis de Cuisine wordt grotendeels in Nederland gemaakt, vandaar 99% Made in Holland. Er wordt zoveel als mogelijk duurzaam geproduceerd. Prints worden milieuvriendelijk gedrukt en er worden stoffen ingekocht van Nederlandse en Belgische bedrijven.
*Geen massaproductie*
Op dit moment werkt Janneke Hoeben vanuit een eigen sweatshop in Utrecht aan de items van de eerste collectie. Geen massaproductie uit een land ver weg, maar handgemaakte duurzame keukenproducten. Volg de ontwikkelingen van Hoeben op haar blog "commis.eu":http://www.commis.eu/Commis_de_Cuisine/Commis-Culifashion-Sustainable_design_aprons_and_kitchen_textiles.html
*Op de foto:* Janneke Hoeben, modeontwerpster en culinair illustrator
~Myrtille Vromans~
Keukentextiellijn mengt fashion en food
2 maart 2012