CuliQuiz Top 100: Dit zijn alle 100 toppers van de horeca 2025

Auteur: Redactie
Awards Gastronomie Onderwijs 22 september 2025
CuliQuiz Top 100: Dit zijn alle 100 toppers van de horeca 2025

De horeca draait om mensen. Toegewijde chefs, bevlogen gastheren en -vrouwen, inspirerende docenten, loyale teamleden en jonge talenten: zij zijn de motor achter onze gastvrijheidssector. Met de eerste editie van de CuliQuiz Top 100 krijgen deze vakmensen eindelijk het podium dat ze verdienen.

De lijst, die zojuist is gepresenteerd tijdens Gastvrij Rotterdam, is een landelijke publieksaward vóór en dóór de branche. Iedereen – van leerling tot leidinggevende – kon afgelopen zomer zijn of haar horecaheld nomineren. Uit honderden inzendingen stelde een onafhankelijk expertpanel, bestaande uit professionals uit onderwijs, horeca en foodservice de CuliQuiz Top 100 samen. Het initiatief is ontwikkeld door Tjitze van der Dam (CuliQuiz) en Lennart Maas (initiatiefnemer van De Week van de Horeca).

Drie bijzondere erkenningen

Naast de honderd toppers reikt de jury drie thematische awards uit:

  • Educatie Award – voor wie zich onderscheidt in het opleiden en begeleiden van (young) professionals
    Ferdi Munts, Docent Albeda Horecacollege

  • Aanjager Award – voor wie structureel mensen, teams of initiatieven in beweging brengt
    Ricardo Eshuis, Directeur SVH

  • Motivatie Award – publieksprijs voor de meest inspirerende inzending
    Levi Bunt, Chef restaurant O&O

Wat is de CuliQuiz Top 100?

De CuliQuiz Top 100 is geen ranglijst, maar een ode aan de mensen die het verschil maken in de horeca. Geen prijzen voor de “beste chef” of “snelste barista”, maar erkenning voor passie, kennis en toewijding. Het gaat om de stille krachten en de zichtbare helden die elke dag laten zien wat gastvrijheid betekent.

De Top 100 op een rij

  • Angélique Schmeinck / Meesterkok, culinaire coach en innovator in smaakeducatie
  • Arjan Siemerink / Chef, inspirator voor jonge professionals
  • Arjan Speelman / Voorzitter Culinary Team NL, coacht jonge wedstrijdchefs naar internationaal niveau
  • Arwin Versteyne / BRASA Purmerend. Heeft onder andere het wijn op het plein festival opgezet, investeert continu in zijn medewerkers en helpt de gemeente met het laten groeien van horeca en kennis in de omgeving.
  • Bart Zandvliet / Docent ROC Nova College
  • Bas Ruts / Initiator Talent van de Toekomst | Jong talent, voorbeeld voor nieuwe generatie
  • Ben van der Ark / Executive Chef Grand Hotel Huis ter Duin, bouwt vmbo-talent en schoolpartnerschappen
  • Bert van Manen / Stichting Kookwedstrijden & Nationaal Culinair Team, begeleidt al 25 jaar kookwedstrijden en stimuleert jeugdontwikkeling
  • Bjorn van Dijl / laat met zijn restaurants zien dat je zelfs op afgelegen locaties iets waanzinnigs kan neerzetten, bv met Kita en Noordkade. Vind dit zeer inspirerend voor andere ondernemers omdat locatie altijd een hot topic is.
  • Brenda de Zwaan / Lecturer Hotelschool NHL Stenden, inspireert met wijnkennis en hostmanship
  • Casper Westerveld / Docent Hotelschool The Hague, bevlogen hospitality-docent
  • Cathalijne Speelberg / Opleidingsmanager ROC van Amsterdam-Flevoland, ontwikkelt praktijkgerichte co-creatie opleidingen
  • Chef van der Lecq / Culinaire influencer, inspireert jonge chefs
  • Dennis de Jong / Docent ROC van Amsterdam, heeft de vegan patisserie-opleiding opgezet
  • Emiel Kwekkeboom / Chef-eigenaar Restaurant Joann, investeert intensief in leerlingen en deelt vakmanschap
  • Eric Miete / Chef Koppert Cress, inspireert jonge chefs met productkennis
  • Erik Koldewijn / Docent ROC van Twente, begeleider Skills-wedstrijden
  • Erik van der Zwan / CEO WorldSkills Nederland, organisator Skills-wedstrijden
  • Erik-Jan Ginjaar / Hospitality-inspirator (voormalig GM), spreker en verbinder
  • Esther Alstein / Praktijkfacilitator NHL Stenden (Wannee), belichaamt en overdraagt gastvrijheid
  • Ferdi Munts / Docent Albeda Horecacollege, inspireert en begeleidt studenten persoonlijk en via wedstrijden
  • Florentine Rijkmans / Directeur Horecava, organisator en inspirator in de branche
  • Frank Fol / Chef en groente-ambassadeur, aanjager van plantaardige gastronomie
  • Geert Jan Vaartjes / zet de Friese horeca op de kaart en wil voorkomen dat jongeren de provincie uittrekken. Hij probeert ze te behouden door goede horeca neer te zetten en aantrekkelijke werkplekken/stages te bieden, ook i.s.m. de gemeentes etc.
  • Godfried van der Lugt / Directeur Gault&Millau NL, initiatiefnemer Talent van de Toekomst
  • Hans Everse / President Gastronomisch Gilde, inspirerende leider en verbinder in de gastronomie
  • Hans Heiloo / Docent brood en banket, Bakery Institute, inspirator voor het ambacht
  • Hans Steenbergen / Food Inspiration, trendwatcher en inspirator in gastronomie
  • Herman van der Meij / Whisky-expert, inspireert talloze horecaprofessionals
  • Hidde de Brabander / Meester Patissier, inspiratiebron voor jonge patissiers
  • Ilse Baaten / Docent gastvrijheid, les met passie en vakliefde
  • Inge Meijs / Gastronomixs, ontwikkelt educatief materiaal voor chefs
  • Ivar de Lange / Global Education Manager Lucas Bols, leidend in cocktail- en baronderwijs
  • Jaap Sloof / De Kweker Amsterdam (gastdocent), deelt gastlessen vol verhalen en vakkennis
  • Jair Dirksz / Docent ROC Mondriaan, zet zich onvermoeibaar in voor studentensucces
  • Jeannine Sok / Trainer-docent gastvrijheid, kennis met passie en aandacht voor de mens
  • Jeroen Oosterveen / Leermeester van het Jaar, voorbeeld voor studenten en jonge chefs
  • John Flierman / House of Hospitality, ROC van Amsterdam, Hopsitality Pact
  • Joost de Vos / Hotelschool The Hague, inspirator in gastvrijheid
  • Joris Bijdendijk / Chef, oprichter Low Food, inspirator jonge chefs
  • Jouke Piet Drijfhout / Eigenaar-chef De Slotplaats, rolmodel Friese keuken en korte keten
  • Judith van Diepen / Hotelschool The Hague / Horecava, verbindt onderwijs en bedrijfsleven
  • Jules Wiringa / Jules Cooking (chef-influencer), deelt culinaire kennis online
  • Koenraad Winter / Directeur VHC Actiefood Oosterwolde, laat bedrijf en talent groeien met kennis en inzet
  • Lars van Galen / SVH Meesterkok, eigenaar ’t Lansink, leermeester en inspirator
  • Lennart Bol / Docent Hotelschool The Hague, begeleidt en inspireert studenten
  • Lennart Maas / Organisator Week van de Horeca, aanjager van hospitality-initiatieven
  • Leonie van Mierlo / Docent Cas Spijkers Academie Nijmegen, rots in de branding en drijvende kracht in horecaonderwijs
  • Levi Bunt / Chef restaurant O&O, leermeester die studenten naar topniveau begeleidt
  • London Loy / TV-chef, inspiratiebron voor jonge chefs
  • Luc Houben / Hotelschool Maastricht, docent en begeleider
  • Luc Merxs / Organisator Generational Flavours, geeft jonge chefs een podium
  • Maarten Riebeek / Bedrijfsleider restaurant Moon, inspireert team en deelt passie voor tea pairing
  • Mads Voorhoeve / Eigenaar EBS, opleidde duizenden bartenders
  • Marc Meulenbelt / Docent ROC van Twente, brengt vakkennis creatief over en experimenteert met studenten
  • Marcel de Haan / Docent Humbertus & Berkhoff, inspireert vmbo-studenten
  • Marcel de Leeuw / Chef en jurylid, inspirator bij culinaire wedstrijden
  • Marcha Workel / Voorzitter AF&BM, pleitbezorger voor vakonderwijs en gastvrijheid
  • Marco ten Hoor / Docent Hotel Management School Leeuwarden, verbinder student–industrie
  • Marco van Davenhorst / Foodreporter, initiatiefnemer New Chefs on the Block
  • Marleen Brouwer / Chef en opleider, stimuleert ontwikkeling jonge professionals
  • Melvin Hardey / Vinoloog Taste4Wine, maakt wijn toegankelijk met kennis en beleving
  • Menno Post / Docent Horeca Vakcollege, inspirerende praktijkbegeleider
  • Michèl Lambermon / Chef Big Green Egg, inspireert met productkennis en technieken
  • Milo Berlijn / Spreker en inspirator, verhalen over gastvrijheid met impact
  • Misja Vorstermans / Eigenaar ISAAC Academy, inspirator jonge cocktailshakers
  • Mounir Toub / TV-chef, inspiratiebron voor jonge chefs
  • Nadine Wigger / Manager Horecava, aanjager Young Professionals Dag
  • Nel Schellekens / Chef Het Keunenhuis Winterswijk, pionier in 0% waste en korte keten
  • Nelson Tanate / Chef De Librije, leermeester die nieuwe generatie met passie opleidt
  • Patricia van Krieken / Van Drie Group, ondersteunt wedstrijden en investeert in vakmanschap
  • Paul Bremen / Hotelschool Maastricht, docent en begeleider
  • Paul Heijne / Meatstreet, inspireert jonge chefs met workshops
  • Pepijn Boer / Docent De Rooi Pannen Tilburg, motivator met sterke vakkennis
  • Riad Farhat / eigenaar 3WO, geeft talentvolle medewerkers de kans om mee te ondernemen in een zaak. Iets wat deze talenten nooit in hun eentje zouden kunnen doen. Hij is met Jason Berg eigenaar van 3WO, dus je kunt ze ook samen nomineren. Riad is wel het gezicht.
  • Ricardo Eshuis / Directeur SVH, verbindt opleiders en vakmensen (Meestertour, Dag van de Leermeester)
  • Robert Melaard / Directeur Gastvrij Rotterdam, verbinder en organisator van vakevent
  • Ron Blaauw / Ron Blaauw Academy, ontwikkelt opleidingen voor horecatalent
  • Rose van Asten / Voorzitter SCA Netherlands, bouwt barista-wedstrijd- en opleidingscultuur
  • Roy Pelgrim / Wijninspirator, enthousiasmeert jonge wijnliefhebbers met kennis en passie
  • Serena van Breukelen / Patissier van het Jaar 2025, rolmodel voor vakgenoten
  • Shaun Broers / Docent NHL Stenden, brengt studenten verder in hospitality
  • Sherani Girjasing / Eigenaresse Indy, volhardende onderneemster met missie voor premium gastvrijheid
  • Silvie Slachter BBB/Folie Culinaire
  • Stephan Epskamp / BPV-coördinator en docent Hotelschool Amersfoort, verbindt studenten met het werkveld
  • Stephan Stokkermans / EHMA, leidende hospitality-manager en inspirator
  • Stijn van Boxtel / Oprichter Studio Gastvrij, auteur-trainer die het vak positief in de spotlight zet
  • Suzanne Staal / Directeur Horeca & Toerisme College ROC Midden Nederland, organiseert Dag van de Leermeester
  • Theo van Rensch / Docent ROC van Amsterdam, aanjager kookwedstrijden
  • Thérèse Boer / Gastvrouw De Librije, rolmodel en mentor voor jonge gastvrouwen/gastheren
  • Tim Kan / Chef en culinair adviseur, promotor Aziatische keuken; mede-ontwikkelaar keuzedeel mbo
  • Timo Jansse / Eigenaar Perfect Serve Barshow, professionaliseert bartendervak met masterclasses en events
  • Waldo Wijsenveld / Patissier (Waldo Patisserie), inspireert met creativiteit en vakmanschap
  • Waldrik Kremer / Stichting Kookwedstrijden & Nationaal Team, motiveert jongeren en houdt wedstrijden levend
  • Walter Versteeg / Docent Deltion, betrokken en bereikbaar voor studenten
  • Wim Geerling / Docent Drenthe College, begeleider Skills-wedstrijden
  • Wim Heijboer / Docent Hogeschool Tio, hospitality-icoon met jarenlange impact
  • Wouter Verkerk / houdt de horeca met zijn columns/lezingen op scherp
  • Yolande Vesters / Euro-Toques Nederland, investeert in jong vakmanschap

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws