Deli XL wil duurzame toekomst

19 maart 2010
Deli XL  wil duurzame toekomst

Foodservice groothandel Deli XL heeft haar eerste duurzaamheidsverslag uit gebracht. Daarmee informeert Deli XL haar klanten, leveranciers en medewerkers welke duurzame stappen Deli XL zette in 2009 en gaat zetten de komende vijf jaar.

*Koploper*
De groothandel wil koploper worden op het gebied van duurzaamheid en stelt dan ook harde doelen, waarover zij regelmatig zal publiceren op de eigen "website":http://www.delixl.nl/home/.
De groothandel streeft er naar om een leidende rol in te nemen als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en wil tot de top 10 van duurzame foodbedrijven horen in Nederland.

*Concrete doelstellingen*
"Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) sluit naadloos aan bij onze missie: een gezonde onderneming voor medewerkers, klanten en maatschappij", zo laat Erin Troost, Programmamanager MVO bij Deli XL weten.

*Maatschappelijk verantwoord*
Al enige tijd staan intern vijf kernwaarden centraal. "In ons nieuwe MVO-beleid is iedere kernwaarde gekoppeld aan een MVO-thema met een bijbehorende ambitieuze doelstelling. Op die manier gaan we voor een goede balans tussen People, Planet en Profit. Ook zorgen we ervoor dat Deli XL in 2012 ISO 14001 (milieumanagementsysteem) gecertificeerd is."

~Nienke Duimelaar~

Overig nieuws