Eigenaar sterrenrestaurant Ratatouille opent Brasserie Bruis

Auteur: Redactie
Michelin 28 oktober 2021
Eigenaar sterrenrestaurant Ratatouille opent Brasserie Bruis

Chef-eigenaar Jozua Jaring (links op de openingsfoto) en maître Bas Averdijk van sterrenrestaurant Ratatouille Food & Wine in Haarlem openen op 3 november 2021 de deuren van hun Brasserie Bruis in Haarlem. De brasserie is gevestigd aan de bruisende Lange Veerstraat, op de plaats waar voorheen restaurant Petossi zat. Bruis is een informele brasserie waar de gast terecht kan voor internationale brasseriegerechten op niveau, een hapje en een goed glas wijn.

De kaart bestaat uit à la carte gerechten zoals carpaccio, terrine van eendenlever, crème brûlée van witlof, ravioli, tarbot, ribeye en eendenbout. Voorgerechten zijn er vanaf € 11,50, hoofdgerechten vanaf 14,50 en desserts vanaf € 9,-.Daarnaast is er een driegangenmenu voor € 39,- en zijn er appetizers zoals oesters en een vleesplank.

Bruis wordt tevens een opleidingsplaats voor mensen die de wens hebben om op langere termijn bij Ratatouille Food & Wine te werken.

Er is veel aandacht voor wijn. Naast een compacte wijnkaart van een kleine 20 betaalbare wijnen die per fles en per glas verkrijgbaar zijn, is er een tweede wijnkaart met klassiekers op niveau uit Frankrijk en Italië en de rest van de wereld. Voor de gast die iets heel specifieks zoekt kan geput worden uit de wijnkaart van Ratatouille Food & Wine, waarop 500 wijnen staan.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Fotografie: Ivo Geskus @SpecialPixels

Overig nieuws