Op maandag 22 september vond tijdens Gastvrij Rotterdam de spannende voorronde van de Hanos Gouden Koksmuts plaats. Negen talentvolle brigades streden in twee rondes om een felbegeerd plekje in de finale. Uiteindelijk selecteerde de jury vijf teams die zich op maandag 12 januari, tijdens de Horecava in Amsterdam, opnieuw mogen bewijzen.
De finalisten zijn:
- Restaurant De Gieser Wildeman*
- Restaurant Maeve*
- Orangerie De Pol
- Landhuishotel De Bloemenbeek*
- De Keizer eten & drinken
De deelnemers mochten een amuse onvoorbereid meenemen en kregen tijdens de wedstrijd de uitdaging om een voorgerecht met schol en mosselen én een plantaardig tussengerecht te bereiden.
Naast de finaleplekken werden er ook prijzen uitgereikt voor de beste gerechten van de dag. De prijs voor het beste voorgerecht ging naar Restaurant De Gieser Wildeman, terwijl Restaurant Maeve de prijs voor het beste tussengerecht in de wacht sleepte.
De jury, bestaande uit Alfred van Dijk (Restaurant Het Oude Dykhuys), Waldrik Kremer en Bert van Manen, proefde een indrukwekkende variatie aan gerechten.
“Het blijft geweldig om te zien hoe creatief de deelnemers zijn. In zo’n korte tijd en onder behoorlijke druk zulke prachtige gerechten neerzetten is echt een prestatie,” aldus de jury.
In aanloop naar de finale zal de Stichting Kookwedstrijden Gastronomisch Gilde nog één wildcard uitreiken. Wie deze krijgt, wordt bekendgemaakt via de social media kanalen van de stichting.
De grote finale van de Hanos Gouden Koksmuts vindt plaats op maandag 12 januari 2026 tijdens de Horecava in Amsterdam.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.