Eetgelegenheid deKleineBaron heeft de Zilveren Green Key ontvangen. Dit is het eerste restaurant in Utrecht dat het keurmerk in handen krijgt. De eigenaars hopen dat het keurmerk de samenleving bewuster maakt.
*Duurzaam bedrijf*
deKleineBaron hanteert voor veel aspecten een duurzaamheidsbeleid. Het pand verbruikt alleen groene stroom en alle apparaten beschikken over een A-label. In de keuken staat een waterbesparende vaatwasser. De verlichting bestaat uit LED, LED-TL en spaarlampen. Op het menu staan gerechten die zijn samengesteld uit Fair Trade-, biologische- en streekproducten. Afval wordt gescheiden en er wordt alleen gepoetst met biologische schoonmaak- en vaatwasmiddelen.
*Iedereen kiest voor duurzaam*
Eigenaars Niels Klein en Elise Baron zien het Green Key-keurmerk voor restaurants als een belangrijke stap in de maatschappelijke bewustwording van duurzaamheid. "Hopelijk gaan we allemaal over op een duurzame leefstijl", aldus Klein.
~Marijn Brok~
Green Key voor deKleineBaron
6 februari 2013