Nederland presenteert zich eind deze maand opvallend op de internationale vooraanstaande horecavakbeurs Sirha in het Franse Lyon. Het
ministerie van Economische Zaken, de stichting Bocuse dOr Nederland en een aantal Nederlandse bedrijven werken er nauw samen in het Holland Culinary House.
*Edwin Vinke en Marco Poldervaart*
De presentatie van het Culinary House richt zich
op de hoge kwaliteit en het innovatieve, duurzame karakter van de Nederlandse agrofood producten en bedrijven. Bocuse dOr Nederland verzorgt drie dagen lang een speciale relatie/netwerk lunch met als motto: Dutch traditions-Dutch dishes-Dutch foodproducts. De lunches worden bereid door SVH Meesterkoks "Edwin Vinke":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=edwin+vinke&x=zoeken en "Marco Poldervaart":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=marco+poldervaart&x=zoeken en door twee zeer talentvolle leerlingen van de Sterklas, de hoogste culinaire koksopleiding van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks.
*De Sirha*
De Sirha (24 28 januari 2015) is een van de meest vooraanstaande Europese horecavakbeurzen en de grootste in Frankrijk. De wereldfinale om de "Bocuse dOr":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken in Lyon vindt plaats tijdens de Sirha op 27 en 28 januari 2015. Nederland is een van de finalisten bij deze prestigieuze wedstrijd waar 24 teams uit landen van over de hele wereld strijden om de fel begeerde trofee. Het Nederlandse team kookt op de tweede wedstrijddag (28 januari). Aan het
eind van de middag wordt de winnaar van de wedstrijd bekend gemaakt.
"*Meer lezen over de Bocuse d'Or? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken
~Christel Tuin~
Holland Culinary House op Sirha 2015
14 januari 2015