Horeca: Meer omzet, laag groeicijfer

1 juni 2015
Horeca: Meer omzet, laag groeicijfer

De omzet van de horeca in Nederland is in het eerste kwartaal dan wel toegenomen, maar kende het laagste groeicijfer in bijna twee jaar tijd. Het
Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde dit afgelopen vrijdag.

*Lunchrooms doen het iets minder, restaurants in de lift*
Hotels, restaurants, snackbars en cafés zetten samen 0,3 procent meer om dan in de voorgaande drie maanden. Het aantal consumpties en overnachtingen viel 0,2 procent hoger uit. Restaurants deden het het beste, terwijl café-eigenaren en hoteliers er ook omzet bijkregen. Snackbars, waaronder ook lunchrooms en ijssalons behoren volgens het CBS, presteerden het minst goed. De omzet daalde met 0,6 procent en de verkopen namen met 0,5 procent af.

*KHN*
KHN meldt dat lunchrooms en snackbars het minder goed doen, doordat restaurants hun verloren marktaandeel terugwinnen nu het economisch beter gaat. De omzet van de horeca ligt nu vier procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit is mede te danken aan prijsstijgingen, en dan met name in cafés. Er worden wel meer consumpties verkocht en hotelkamers geboekt.

Overig nieuws