“Ik ben puur voor zitcomfort gegaan”

Auteur: redactie
Branded Content 19 juni 2024
“Ik ben puur voor zitcomfort gegaan”

Bezoekers van de markt in Middelburg hebben een ruime keuze aan terrassen en grand cafés waar ze kunnen neerstrijken voor een drankje en een hapje. MarktCafé Middelburg wil het verschil maken met onderscheidend meubilair van topkwaliteit. Eigenaar Thijs van den Berge: “Ik heb tweehonderd stoelen op het terras en honderd binnen en ik heb gekozen voor de beste stoelen die er zijn. Dat geeft mijn zaak meteen een voorsprong.”

De perfecte stoel

MarktCafé Middelburg ontvangt van tien uur ’s morgens tot middernacht een breed publiek, van jong tot oud en van toeristen tot Middelburgers die uit hun werk komen. Met uitzicht op het fraaie stadhuis genieten ze van koffie met gebak, lunch, diner of een cocktail.

“Ik heb ik weet niet hoeveel stoelen geprobeerd”

Toen Thijs het grand café in 2023 overnam, wilde hij de zaak inrichten naar zijn eigen smaak en comfortniveau. “Ik word blij van een stijlvol interieur met mooie meubels. Mijn leverancier Sligro verwees me naar Satelliet. Als Sligro-klant kan ik daar met korting kopen, dus ik hoefde er niet lang over na te denken. Ik ben naar de showroom in Breda gegaan en ik heb ik weet niet hoeveel stoelen geprobeerd. Gigantisch wat ze daar hebben staan! Ik heb een selectie gemaakt van drie modellen, maar daarna ben ik nog een keer teruggegaan om zeker te zijn van mijn keuze. Uiteindelijk heb ik toch voor een andere stoel gekozen, omdat die perfect was. Waarom? Dat kan ik niet uitleggen, dat voel je als je erin zit.”

Honderdduizend stoffen, kleuren en dessins

Op het terras heeft MarktCafé Middelburg nu stoelen, tafels en enkele tweezitsbanken uit de Satelliet Originals collectie. Binnen zitten de gasten op rijk gestoffeerde stoelen. Comfort is voor Thijs prioriteit nummer 1, maar meubilair moet natuurlijk ook mooi zijn. “In de Studio van de showroom kon ik in boeken met stofstalen kiezen uit honderdduizend materialen, kleuren en dessins. Ik kon er ook alle houtsoorten en tafelbladen met eigen ogen bekijken. Tafels worden zo nodig op maat gemaakt en op locatie gemonteerd. De adviseur nam alle tijd voor mij, zodat ik een goede keuze kon maken. Hij haalde allerlei stofstalen tevoorschijn en liet ze zien in combinatie met de stoelen die ik mooi vond. Er kwam zelfs iemand naar ons café om de combinatie met de kleur van ons interieur te beoordelen en om ons te adviseren over wat in de markt goed werkt. Ik vond het fijn om gebruik te kunnen maken van die ervaring, want ik ben zelf maar incidenteel met interieur bezig.”

“Er kwam zelfs iemand op locatie om ons te adviseren”

Langer zitten = meer uitgeven

Thijs is ervan overtuigd dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. “Ik ga zelf over het algemeen naar horecazaken waar topspullen staan en toch denk ik altijd: onze stoelen zitten beter. Logisch dat gasten bij ons langer blijven zitten en meer uitgeven. Op het terras zie ik dat het duidelijkst, vooral op de diepe banken met lekkere kussens die ik daar heb neergezet. Ik hoor ook terug van gasten dat ze bij ons zo lekker zitten. Dan kom je natuurlijk ook graag weer terug.”

“Waarom een stoel perfect is, voel je pas als je erin zit”

Over de kwaliteit is Thijs erg tevreden. “Het meubilair staat er nu een jaar en bijna alles is nog zo goed als nieuw. Eén keer liet een zitting los en dat is ter plekke door Satelliet gerepareerd. Als ik dopjes nodig heb voor onder de poten, krijg ik die opgestuurd. Alleen de zitting van de 45 meter lange bank binnen is na een jaar wel minder mooi geworden. Die heb ik nu opnieuw laten stofferen door de interieurbouwers met wie Satelliet samenwerkt. En ik heb onlangs gekozen voor nog beter weerbestendige kussens voor buiten. Daar kunnen we weer een tijd mee vooruit.”

Benieuwd wat horecameubilair via Sligro voor jouw zaak kan opleveren? Laat dan je gegevens achter via dit formulier.

Overig nieuws