Per 1 maart is Ivan Beusink onder leiding van executive chef Joris Bijdendijk de nieuwe chef de cuisine van Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum. Hij volgt de vertrekkende chefs Jos Timmer en Wim de Beer op en krijgt de dagelijkse leiding in de keuken.
Ivan Beusink (1986) is geen onbekende van Joris Bijdendijk. Hij werkt sinds de opening in 2014 als sous-chef van Rijks en was daarvoor drie jaar zijn sous-chef bij restaurant Bridges. “Wij hebben Ivan in het afgelopen jaar kunnen klaarstomen voor zijn nieuwe functie”.
Joris Bijdendijk: "Ivan is een chef van nu, een keiharde werker die zich niets aantrekt van de clichés van de klassieke keuken. Daarnaast vult hij mij feilloos aan en is altijd een stapje voor. Met Ivan krijgt Rijks een progressieve chef van de toekomst."
Ivan Beusink: "Ik werk zo'n 4,5 jaar samen met Joris waarvan nu 2,5 jaar bij Rijks. Dit voelt als mijn thuis. Ik kijk er enorm naar uit om met Rijks de volgende stap te zetten en het restaurant de komende jaren naar een nog hoger niveau te tillen. Ik ga voor een zaak die internationaal op de kaart staat."
Beusink werkte eerder samen met Jonathan Zandbergen bij het Polman’s Huis, was sous-chef bij restaurant Bridges onder Aurelien Poirot en later Joris Bijdendijk en is vanaf de opening in 2014 werkzaam geweest als souschef bij Rijks. Na zijn opleiding aan de Rijnijssel Culinairy School, waar hij in 2010 werd verkozen tot talent van het jaar, liep hij onder andere stage bij restaurants Le Jardin des Sens, Bord'eau en de Librije en werkte samen met chefs als Arnaud Donckele en Emmanuel Renaut en daarnaast met de gastchefs van Rijks.