In recordtijd hebben Jac Rijks en Yora Galjaard, bekend van Restobar Rosie, hun tweede horecazaak weten te financieren. Middels een crowdfunding op CrowdAboutNow haalden ze binnen slechts vier dagen het maximale doelbedrag van 90.000 euro op. Dankzij deze snelle financiering kunnen zij binnenkort Polly openen, een wijnbar en werkplaats tegenover hun eerste zaak Rosie.
Het ondernemersduo Rijks en Galjaard opende twee jaar terug Restobar Rosie, dat snel uitgroeide tot een geliefde plek in Utrecht. Nu loopt het zo goed dat het pand waar Restobar Rosie in gevestigd is, niet meer voldoende ruimte biedt. "We hebben met Rosie een prachtige zaak opgebouwd en merken dat we behoefte hebben aan een tweede plek, een uitbreiding van wat we doen," aldus Rijks.
Wat wordt Polly?
Die tweede plek wordt Polly, in het pand aan de overkant van de straat van waar Restobar Rosie zit. Polly wordt een werkplaats en wijnbar in één. In de werkplaats is ruimte om te fermenteren, charcuterie te rijpen, brood te bakken en groenten in te leggen. De wijnbar wordt een plek om te zijn, te drinken en een hapje te eten. “Het zal een beetje Rosie zijn. Maar vooral ook niet. Twee die elkaar sterker maken. Dat moet het worden. En ook hier: betaalbaar, kwaliteit en heel erg eigen”, vertelt Rijks.
Veel vertrouwen
De crowdfundingcampagne verliep sneller dan verwacht. Binnen vier dagen was het maximale doelbedrag van 90.000 euro opgehaald, een duidelijk teken dat investeerders vertrouwen hebben in het concept. Zo zegt een van de investeerders: “Na Rosie kan dit alleen maar slagen.”
“Dat het zo snel ging, hadden we echt niet durven hopen. Dit geeft ons de bevestiging dat mensen geloven in wat we doen en zin hebben in Polly”, aldus de ondernemers.
Open vanaf april
Op 1 februari staat de overname van het pand gepland en vanaf dan kan de verbouwing beginnen. De financiering uit de crowdfunding wordt gebruikt voor aankoop van de bar, een goede broodoven en koel-, vries- en werkruimte. Als alles zoals plan verloopt, opent Polly in april van 2025 haar deuren.