Joris Bijdendijk brengt kookboek uit

Auteur: Roy Spijker
15 november 2017
Joris Bijdendijk brengt kookboek uit

Vandaag verschijnt Bijdendijk. Een keuken voor de Lage Landen, het eerste kookboek van chef Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS.

Joris Bijdendijk (1984) heeft een missie: een keuken ontwikkelen voor de Lage Landen. In het gelijknamige kookboek presenteert hij gerechten voor de snelle familiemaaltijd tot recepten voor de meer ervaren thuiskok waarbij wordt uitgepakt. Persoonlijke verhalen, basisrecepturen, werkwijzen en food- en portretfotografie omlijsten de meer dan 80 recepten waarin seizoensgebonden producten van eigen bodem een hoofdrol spelen.

Joris Bijdendijk is een van de meest veelbelovende chefs van Nederland. Hij behaalde al twee keer een Michelinster: in 2013 voor restaurant Bridges en in 2016 voor RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum, waar hij sinds de start in 2014 executive chef is. In 2017 behaalde Bijdendijk de titel meesterkok, de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. 

Overig nieuws