Chefkok Joris Bijdendijk van restaurant Bridges is door museum Hermitage in Amsterdam gevraagd om een speciaal tsarenmenu samen te stellen, als aanloop naar de tentoonstelling Dinning with the Tsars,
waar de bezoeker een kijkje krijgt in het exclusieve leven en de eetcultuur uit de Russische tsarentijd.
*Tsarenmenu*
De kok heeft zijn eigen twist gegeven aan menu's die in de negentiende en vroege twintigste eeuw werden geserveerd op officiële diners aan het tsarenhof. Op het menu staan gerechten als beekforel gebakken op brioche met knolselderij, oester, amandel en saus van wilde groene kruiden, tot aan aardbeienyoghurt crémeux met meringue, verse amandelen en consommé van verveine met viooltjes.
Vanaf 6 september is de tentoonstelling geopend en het tsarenmenu te verkrijgen.
"*Meer lezen over Joris Bijdendijk? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=joris+bijdendijk&x=zoeken
~Christel Tuin~
Joris Bijdendijk kookt 'tsarenmenu'
15 augustus 2014