Het Koksgilde Nationaal Team heeft in Luxemburg twee zilveren medailles behaald, een voor de Warme Keuken en een voor het Koud Buffet.
~Het Koksgilde team~
*Opdracht*
De opdracht voor de Warme Keuken was een driegangenmenu voor 110 personen met een voorgerecht van verschillende koude en warme bereidingen van vis en schaaldieren, een hoofdgerecht met als hoofdbestanddeel slachtvlees en een dessert naar keuze. Het Koude Buffet moest bestaan uit drie gangen vegetarisch, drie voorgerechten, een feestelijke koude schotel, een vijfgangenmenu, 4 x 6 frandises, 4 desserts op bord en een showstuk.
*Trots*
Waldrik Kremer, chef dÂéquipe: "Ik ben trots op onze teamprestatie. We hebben echt geweldig samengewerkt en een prima prestatie neergezet al had ik zelf verwacht dat we goud zouden krijgen voor onze warme keuken. Singapore is de terechte overall winnaar".
*Nederlands team*
Het Nederlandse team bestond uit:
Waldrik Kremer Chef dÂéquipe
Patron-cuisinier Sogno catering, Tilburg
Lars van Galen
Patron-Cuisinier/SVH Meesterkok Tuindorp hotel & Restaurant Ât Lansink, Hengelo
Guido Panjer
Culinair adviseur Sligro food group ,Veghel
Henri Brouwers
Patron-Cuisinier Restaurant Ons Behaeghen, Strijbeek
Alfred van Dijk
Chef de cuisine Restaurant Het Oude Dykhuys, Lisserbroek
Keng Vichianrat
Senior Sous chef Restaurant la Rive, Amstel hotel Amsterdam
Robin Hoedjes
Chef Pastry Huize van Wely, Noordwijk
Tom Lamers
Chef entremetier Restaurant De Kromme Dissel, Heelsum
*Team Zeeland*
Het Culinair Team Zeeland heeft voor een verrassing gezorgd door brons te winnen bij de Culinairy World Cup in Luxemburg. Het was pas de tweede keer dat het Zeeuwse team aan het toernooi meedeed. Bij de Culinairy World Cup wordt niet 'live' gekookt. Het gaat vooral om de presentatie van gerechten, de jury proeft dan ook niet wat er door de teams is gemaakt. "Je moet het zien als een tentoonstelling van gerechten", aldus chéf de mission Daniël Viergever.
Buiten Daniël Viergever bestond het Zeeuwse team verder uit Kees Visser, Roderik Laanbroek, Serge Brondgeest, Timo Cornelisse en Perry Berkhout. Het zestal maakte in Luxemburg onder meer een marbrée van gerookte zalm, gefrituurde kikkerbillen en mosselen van ragfijne chocolade.
"*Meer lezen over het Koksgilde? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=koksgilde&x=zoeken
~Christel Tuin~
Koksgilde in de prijzen
2 december 2014