Restaurant de Kromme Dissel, het hotelrestaurant van Hotel Klein Zwitserland is één van de twee restaurants die dit jaar maar liefst twee GaultMillau punten zijn gestegen. Daarmee treedt De Kromme Dissel toe tot de categorie van zestien punten. De nieuwe beoordeling werd kenbaar gemaakt in het Fortis Circustheater, waar GaultMillau de Nederlandse editie van de GaultMillau 2010 presenteerde.
Chef-kok Tonny Berentsen van De Kromme Dissel is zeer verheugd met deze stijging. ÂIk had vooraf stiekem gehoopt dat we er een punt bij zouden krijgen, maar dat we zoÂn enorme stijging in de GaultMillau doormaken overtreft mijn stoutste verwachting. Dit is een dikke pluim voor het hele team en een bevestiging dat we op een hele goede weg bezig zijn. De Kromme Dissel is al 39 jaar in het bezit van een Michelinster, de langst aaneengesloten periode voor een restaurant. Dat we nu ook van GaultMillau zoÂn hoge waardering hebben gekregen, is echt een kroon op ons werkÂ, aldus Berentsen.
GaultMillau omschrijft De Kromme Dissel als een mooie, klassieke zaak met een goed verfijnde keuken die een stijging naar zestien punten waarmaakt. ÂChef Tonny Berentsen werkt met kwaliteitsproducten van niveau en bereidt daarmee mooi opgemaakte gerechten, via een goede combinatie van klassieke en moderne kooktechnieken. Het gastvrije team van de bediening maakt dat je je direct op je gemakt voelt, aldus de gids.
Ieder jaar beoordeelt GaultMillau restaurants, in eerste instantie op basis van de culinaire kwaliteit en pas op de tweede plaats op andere zaken als entourage, omgeving en bediening. GaultMillau beoordeelt op basis van een puntensysteem, variërend van 1 tot 20.
~Hospitality Management, Frank Lindner~
"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20van%20Hotellerie.nl%20op%20Hospitality%20Management&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Hospitality%20Management.nl%0A%0Ahttp://www.hospitality-management.nl/nieuws/kromme-dissel-stijgt-in-gaultmillau/
Kromme Dissel stijgt in GaultMillau
28 oktober 2009