Krusta opent: Zuid-Europa aan het Amsterdamse Europaplein

Auteur: Redactie
Opening 16 februari 2024
Krusta opent: Zuid-Europa aan het Amsterdamse Europaplein

Op 15 februari opent een nieuw funky restaurant met bar in Amsterdam: Krusta. Op het menu staat onder andere versgebakken pizza, bruschetta met aubergine Griekse stijl en pistachebaklava. Krusta staat voor goed eten, originele drankjes en gezelligheid. 

Op het Europaplein, tegenover de RAI, zit Krusta, een Zuid-Europees restaurant met een gezellige bar waar men terechtkan voor een snelle verse pizza of een uitgebreid diner met borrel. Uit de keuken komen gerechten en smaken uit Italië, Spanje en Griekenland, bereid met de beste producten en kooktechnieken waardoor iedere hap verrast.

Simpel

Alles wat bij Krusta uit de keuken komt, is huisgemaakt, alle aandacht gaat naar kwaliteit. Omdat Krusta een toegankelijke plek is, met vriendelijke prijzen, kan iedereen hier genieten van eten op hoog niveau. Naast verse pizza’s (uit de grote, authentieke pizzaoven) en huisgemaakte bruschetta met aubergine, staan hier bijvoorbeeld ook gnocchi met parmezaanroom en witte truffel, of pistachebaklava op het menu. Laagdrempelige streetfood die met heel veel liefde is klaargemaakt. "Simpel, maar oh zo goed". De keuken werkt nauw samen met de bar, dus verwacht Zuid-Europese invloeden en smaken in de cocktails. Maar ook voor klassiekers, een koud biertje, de beste wijnen of Italiaanse espresso kan men bij de ervaren bartenders terecht.

Retro funky

Alles draait bij Krusta om gezelligheid. Om lange avonden natafelen, om lekker lunchen in het zonnetje, om eten en drinken met vrienden of collega’s. Dat kan binnen, waar het interieur een vleugje klassiek Italiaans ademt, met houten lambrisering, groen glas en marmer, maar waar ze ook ook niet bang zijn voor een beetje funky disco met veel kleur. Er zijn knusse hoekjes en ronde, organische vormen in het meubilair. De pizzaoven, die prominent voor het raam staat in de open keuken, is geverfd met asvesti, de witte verf die ze onder andere in de Cycladen gebruiken voor die typisch Griekse uitstraling. De lange bar nodigt uit om nog lang niet naar huis te gaan. Hoeft ook niet, want gasten kunnen bij Krusta tot 23:00 uur terecht voor een late pizza. Liever buiten? Het ruime terras ligt de hele dag in de zon en is in de koude maanden verwarmd en overdekt, met bistrostoeltjes en -tafeltjes.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws