Luppens wint halve finale sommelierwedstrijd

31 maart 2010
Luppens wint halve finale sommelierwedstrijd

Sommelier Jurgen Luppes van Kasteel Engelenburg in Brummen is uitgeroepen tot winnaar van de Nederlandse halve finale van de internationale World Cup van Sommeliers. In totaal twintig sommeliers uit Nederland streden om ons land te mogen vertegenwoordigen op de World Cup finale van Sommeliers in Zuid-Afrika in oktober 2010. Het evenement vond plaats onder de deskundige ogen van de jury bestaande uit; René Persoon, Arie de Weert en René van Heusden. Behalve de eerste prijs voor Jurgen Luppes behaalden Alessandro Matrone (Restaurant Chique-Alphen a/d Rijn) en Gill Smith (Wijnlokaal Breda) de tweede, respectievelijk derde plaats.

*Wijnen van deelnemers WK voetbal*
De halve finale begon met een theorie-examen gevolgd door twee blinde wijnproeverijen: een Zuid-Afrikaanse wijnproeverij met acht verschillende wijnen uit verschillende Zuid-Afrikaanse regio’s en tien andere wijnen uit wijn producerende landen die meedoen aan het wereldkampioenschap voetbal 2010 in Zuid-Afrika (Chili, Griekenland, Spanje, Frankrijk, Australië, Portugal, Duitsland, Nederland, Nieuw-Zeeland en Italië).

*Meer wedstrijden komende maanden*
De Nederlandse halve finale vond maandag 29 maart plaats in het Amstel Hotel in Amsterdam, en werd georganiseerd door Wines of South Africa (WOSA). Het was de eerste van twaalf voorrondes die over de hele wereld worden gehouden in aanloop naar de uiteindelijke World Cup, dit najaar in Zuid-Afrika. De overige elf wedstrijden zullen de komende maanden plaatsvinden in onder andere Duitsland, Zweden, Amerika, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

~Frank Lindner~

Overig nieuws