Masterclass vlees door Robert Kranenborg

20 april 2011
Masterclass vlees door Robert Kranenborg

De Gilden Academie heeft een primeur. Op 18 mei verzorgen televisie- en SVH Meesterkok Robert Kranenborg en docent Ingmar van Bostelen samen met Slagerijen Kaldenberg en de Rijn IJssel Vakschool Wageningen de Masterclass 'Science for creative cooks'. Het centrale thema is vlees en vleesbereiding.

*Tijd en locatie*
De masterclass vind plaats van 13.00 – 17.00 uur in de congreszaal Hotel de Nieuwe Wereld van Rijn IJssel Vakschool Wageningen, Marijkeweg 5, Wageningen.

*Geheim van garing*
De wetenschap achter het bereiden van vlees wordt in deze masterclass gecombineerd met de dagelijkse praktijk van koks. Hoe werkt het koken nu echt? Vragen als “Waarom blijft vlees, op lage temperatuur gegaard, zo mals en sappig” worden beantwoord. Deelnemers krijgen kennis over de samenstelling van vlees en over welke invloed bereidingstechnieken kunnen hebben op de structuur en de smaak van vlees. Toepassingen worden gedemonstreerd door Robert Kranenborg.

*Aanmelden*
Er zijn slechts 100 plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan via "www.gildenacademie.nl":http://www.gildenacademie.nl.

~Frank Lindner~

Overig nieuws