Op 18 september is tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D’Or Nederland. De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een korte mini documentaires. Vandaag is de beurt aan Marco van der Wijngaard.
Als het allemaal anders was gelopen, had Marco niet in de finale gestaan van Bocuse D’Or, maar was hij accountant geworden. Na zijn middelbare school begon hij aan een studie commerciële economie, maar hij merkte al snel dat deze opleiding niet bij hem past. Een beroepskeuzetest wees hem in de richting van kok, een vak waar hij in eerste instantie ook niet echt door geprikkeld werd. Pas in het derde jaar sloeg de vonk over bij Marco, die inmiddels werkzaam is als Sous Chef in het met een Michelinster bekroonde restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht.
Andere kandidaten
De komende weken komen ook de andere kandidaten aan het woord. Volgende week is het de beurt aan Lars Drost van Restaurant Ciel Bleu. Daarna volgt nog Gert van der Heijden (Landgoed Hotel Het Roode Koper). Eerder gingen we al langs bij Kees Visser van restaurant Bij Kees en Thomas Beekhuis van DOT Groningen. Hun mini documentaires zijn via onderstaande links terug te kijken.