Op 12 januari 2017 gaat de eerste vestiging van de Burger Bar in Zuid-Holland open. Het restaurant aan Plein 3 in Den Haag opent om 12.00. In de toekomst hopen de eigenaren meer Burger Bars te openen in deze provincie. Ze vertellen hierover het volgende: 'Toen wij 10 jaar geleden de eerste Burger Bar openden op de Kolksteeg te Amsterdam hadden wij nooit durven dromen van de 6 vestigingen die we nu hebben. Wij zijn er erg trots op. Ons doel is om in steeds meer steden, zowel nationaal en internationaal mensen van een echte Burger Bar Burger te laten genieten.' Alleen tijdens deze eerste dag kunnen liefhebbers voor 50 cent genieten van een burger met vers vlees. Daarnaast is het mogelijk om via de socialmediakanalen van Burger Bar een jaar lang gratis burgers te winnen.
Burger Bar van droom tot werkelijkheid
Burger Bar is ontstaan vanuit het concept van ‘originele’ hamburger die bestond uit goed vlees, vers brood, verse groenten en een niet te overheersende saus. De oprichters willen met de Burger Bar de ‘originele’ hamburger terugbrengen door het accent te leggen op het vlees van de hamburger. Door uitsluitend gebruik te maken van vers rundvlees van rundrassen die bekend staan om de lekkere en unieke smaak (zoals Angus en Wagyu) hoeft het vlees verder geen toevoegingen. Verder werkt Burger Bar alleen met ambachtelijk gebakken brood en dagverse groenten. Ook de hamburgersaus wordt volgens eigen recept gemaakt. Daarnaast biedt de Burger Bar de mogelijkheid om een eigen hamburger te creëren. Je hebt als gast een keuze uit drie soorten rundvlees, kip of een vegetarische ‘Portobello Burger’. Alle burgers worden standaard geserveerd met sla, tomaat, augurk en een huisgemaakt cocktailsaus. Naast deze toppings zijn er 4 verschillende kazen en 7 verschillende toppings die men kan toevoegen. Hierdoor zijn er duizenden verschillende combinaties mogelijk en kan iedereen zijn of haar ideale hamburger combinatie maken.
Burgers met snelheid
Vorig jaar testte Ensemble Magazine tientallen burgerrestaurants. Hieruit maakten zij een lijst met de beste veertien burgers van de hoofdstad. Burger Bar kwam hierop terecht met een aanbeveling over de snelheid waarmee de burger werd gemaakt. “Absoluut topburgers als er wat snelheid in je maaltijd mag zitten”, schreef Ensemble Magazine. “De Burger Bar maakt het simpel: je kiest zelf een vleessoort op een broodje. Deze wordt standaard belegd met augurk, tomaat, sla en een ‘signature’ saus. De rest bepaal je weer zelf. Vegetarisch is ook een optie.” Ook in Den Haag gaan zij voor deze snelheid en kwaliteit.
Burger Bar: nieuwste burgerrestaurant aan Plein 3 in Den Haag, dat op 12 januari 2017 om 12.00 uur opent. Meer informatie: www.Burgerbar.nl.