In het centrum van Amsterdam, aan de Reguliersdwarsstraat, opent het Italiaanse restaurant Demetra. Met een kaart vol verse en huisgemaakte Italiaanse gerechten, is Demetra een afwisseling in het huidige culinaire aanbod van de buurt. Hoewel ze er hun klassiekers serveren, speelt chef Andrea Impiccini graag met smaken en technieken.
Demetra is opgericht door de Italianen Serena Romano, Aldo De Dominicis Rotondi en de eerder genoemde Impiccini. Alle drie hebben ze een geschiedenis in de horeca. Toen Impiccini te horen kreeg dat zijn voormalige werkgevers ermee stopten in de Reguliersdwarsstraat, belde hij meteen met zijn bevriende ondernemers Serena Romano en Aldo De Dominicis Rotondi. Samen openen zij restaurant Demetra, waar ze de sfeer van een Italiaanse cucina willen neerzetten. Met de geuren en geluiden uit de open keuken, huisgemaakte hoogstaande gerechten, cocktails met Italiaanse twist en wijnen. De ingrediënten worden stuk voor stuk uit Italië gehaald en in Amsterdam met de hand verwerkt tot verfijnde, moderne gerechten.
Het interieur van Demetra heeft veel hout, Italiaanse tegels, een nieuwe bar, natuurlijke kleuren en een groene moswand. Er is plek voor ongeveer veertig gasten die op zoek zijn naar een laagdrempelige zaak waarvan ze zeker weten dat ze er goed kunnen eten.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.