OpenTable en KAYAK onthullen ‘s werelds beste restaurants die het waard zijn om voor te reizen

Auteur: David Bakker
30 september 2019
OpenTable en KAYAK onthullen ‘s werelds beste restaurants die het waard zijn om voor te reizen

Vandaag onthullen OpenTable en KAYAK de 25 restaurants die
het waard zijn om voor te reizen. Deze restaurants bezorgen fijnproevers over de hele wereld, variërend van Australië tot Canada, Japan, Mexico, Verenigde Arabische Emiraten en heel Europa en Amerika, authentieke restaurant ervaringen. 

De lijst is een mix van lokale favorieten en hotspots en combineert deze met details over de eventuele reis die er voor gemaakt moet worden, zoals vluchtprijzen en vertrektijden om je restaurant reservering op tijd te halen. Daarnaast geven OpenTable en KAYAK tips over lokale gebruiken zoals de hoogte van de fooien en doen zij aanbevelingen over gerechten die men zou moeten proberen.

Zo kunnen echte foodies hun volgende reis vol vertrouwen plannen op basis van KAYAK’s meest populaire bestemmingen. “Reizigers zijn steeds meer op zoek naar authentieke ervaringen. Daarom hebben we besloten samen met KAYAK een gids te maken die tips en aanbevelingen voor reizigers bundelt”, aldus Adrian Valeriano, Vice President OpenTable. “Van waar te eten en wat te bestellen tot wanneer te boeken en hoe er te komen; ons doel is om de restaurantkeuze in 's werelds meest populaire steden nog eenvoudiger te maken.”

Om te ontdekken hoe reizigers en fijnproevers hun culinaire locaties kiezen, hebben KAYAK en OpenTable een internationale enquête uitgevoerd waar 1005 Nederlands aan hebben deelgenomen. Een aantal belangrijke resultaten van het onderzoek:  Nederlanders willen reizen voor een goede maaltijd. 52 procent van de Nederlanders geeft aan dat onder andere de kwaliteit van het eten een reden is om een bepaalde bestemming te bezoeken. 20 procent stelt zelfs dat het eten de belangrijkste criteria is bij het kiezen van een vakantie. 

Nederlands geven het grootste gedeelte van hun vakantiebudget uit aan eten. 46 procent van de Nederlanders zegt dat uiteten in restaurants en eten en drinken in het algemeen, naast accommodatie en vluchtkosten, de grootste uitgave is op vakantie. Bovendien stelt 59 procent dat men meer bereid is geld te besteden aan een restaurant ervaring op vakantie dan in eigen land.  Nederlanders zoeken naar lokaal versus vertrouwd. 42 procent van de Nederlanders geeft aan dat wanneer zij op vakantie zijn, zij liever de lokale keuken willen proeven dan het eten waar zij al
bekend mee zijn. 62 procent zegt zelfs dat het hen in staat stelt om de lokale cultuur zo beter te begrijpen. 

Om de reizende fijnproever te helpen met het vinden van de beste restaurants in een van KAYAK’s meest populaire bestemmingen, heeft OpenTable de top aanbevelingen op een rijtje gezet. 

1. 12th Avenue Grill - Honolulu, Hawaii
2. Alux Restaurante - Cancun, Mexico
3. Battista’s Hole in the Wall - Las Vegas, Nevada
4. Bistro Campagne- Chicago, Illinois
5. Cafe Luxembourg- New York, New York
6. CRUST- Miami, Florida
7. Frances- San Francisco, Californië
8. Gilda by Belgious- Barcelona, Spanje
9. Mamma Maria’s- Boston, Massachusetts
10. Musso & Frank Grill- Los Angeles, Californië
11. Nusret Dubai- Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
12. Omonia Taverna & Bar- Frankfurt, Duitsland
13. Osteria Savio Volpe- Vancouver, Brits-Columbia
14. Paddock & Vine- Sydney, Australië
15. Rosetta- Mexico City, Mexico
16. Schnitzelei Charlottenburg- Berlijn, Duitsland
17. Serafina by the Water- Fort Lauderdale, Florida
18. Stella Cocktail Club- Dublin, Ierland
19. Terroni Queen - Toronto, Ontario
20. Tatel Madrid- Madrid, Spanje
21. The Tap Room at Dubsdread- Orlando, Florida
22. Van Speyk- Amsterdam, Nederland
23. Westerns Laundry- Londen, Engeland
24. Wirtshaus in der Au- Munchen, Duitsland
25. 開花屋 (Kaikaya by the Sea )- Tokyo, Japan

Overig nieuws