Het Wereld Natuur Fonds gaat samen met de American Hotel & Lodging Associaton (Ahla) een aantal pilotprojecten starten die voedselverspilling in de hotelsector tegen moeten gaan. Onder meer de hotelketens Hilton, Hyatt, InterContinental Hotels Group en Marriott International doen mee aan de pilot.
Uit onderzoek van het WNF blijkt dat hotels de behoefte hebben aan een industriebrede training en educatie als het gaat om het verminderen van voedselverspilling. Ook zou er te weinig worden bijgehouden hoeveel voedsel er wordt verspilt. Volgens Ahla komt de rekening van Voedselverspilling juist terecht bij de consument en de foodservice-sector, waar de hotelbranche ook onder valt.
Programma
Ahla en het WNF hebben een programma ontwikkeld dat hotels ondersteuning geeft bij het reduceren van voedselverspilling. Het programma heeft verschillende pilots die in iedere stap in de keten voedselverspilling moet aanpakken. Zo wordt op reguliere basis de verspilling gemeten, komen er trainingsprogramma's voor werknemers, worden er speciale menu's gemaakt die voedselverspilling tegen moeten gaan en moeten klanten bewuster worden gemaakt.
Volgens CEO Katherine Lugar heeft de hotelindustrie een unieke kans om bewustzijn te creëren en om richtlijnen en tools te ontwerpen die nodig zijn om het verschil te maken op het gebied van voedselverspilling. Volgens haar is de deelname van grote Amerikaanse hotelketens een teken dat er op de lange termijn iets gedaan kan worden tegen verspilling.