Meer dan 200 mensen zaten onlangs op de Neude in Utrecht gelijktijdig aan de witlof. Daarmee is het record gevestigd van de langste vegetarische tafel van Nederland. De geslaagde recordpoging is de aftrap van de Vegetarische Restaurantweek die in oktober plaatsvindt.
*Smakelijke gerechten*
Op het menu stonden een aantal smakelijke voorgerechten, zoals gevuld witlofblad met humus en framboos, een boerenbroodje met rozenbottelchutney en pijnboompitten en gemarineerde zongedroogde tomaatjes, olijf en gegrilde champignon aan een stokje.
*Recht op culinair genot*
De Nederlandse Vegetariërsbond wil met de vegetarische restaurantweek aandacht vestigen op de vele mogelijkheden die de vegetarische keuken biedt en het vegetarische aanbod in restaurants verbeteren. Want dat is nu nog op veel plekken onder de maat. Topkok Pierre Wind steunt de campagne van harte, want "ook vegetariërs hebben recht op culinair genot".
*Gratis kennis maken*
Tijdens de Vegetarische Restaurantweek, van 3 tot 9 oktober, neemt het voorgerecht een belangrijke plaats in. In de deelnemende restaurants geldt dan het volgende aanbod: 'wie een vegetarisch driegangenmenu bestelt krijgt het vegetarische voorgerecht gratis. Ook voor de tafelgenoot is het vegetarische voorgerecht gratis'. Op deze manier wil de organisatie ook vleeseters verleiden om kennis te maken met de smaak van de vegetarische keuken.
~Frank Lindner~
Recordpoging langste 'vega-tafel' geslaagd
9 augustus 2011