Exact een maand na zijn zeer geslaagde Meesterproef is Remon van de Kerkhof, sommelier bij Restaurant Parkheuvel** in Rotterdam, op
24 april officieel geïnaugureerd als SVH Wijnmeester.
*Schitterende meesterproef*
Bij de inauguratie waren ook SVH Wijnmeesters Nic van Lokven en Roy Pelgrim aanwezig, die deel uitmaakten van de commissie. Zij kijken terug op een schitterende meesterproef en omschreven zijn fantastische keuze van wijnen, de voorbereiding en de uitvoering als Âtotale perfectieÂ. ÂRemon is een energieke, creatieve en toegewijde sommelier. Hij creëert een excellente gastbeleving en is aan tafel een warme en vriendelijke persoonlijkheidÂ, aldus Nic van Lokven.
Remon van de Kerkhof had SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh gevraagd als inaugurator. ÂNoël heeft altijd een speciaal plaatsje bij mij gehad. Hij was mijn 'reis-buddy', kamergenoot en vooral mentor in het appreciëren van alle wijnen. Hij leerde me doordenken in wijn-spijs combinaties maar vooral om eerlijk te zijn naar jezelf én over wijn. Nog steeds luister ik graag naar zijn verhalen met een gulle lach erbijÂ, aldus Van de Kerkhof.
*Wondere wereld van wijn*
Na een tienjarig verblijf in Australië is Van de Kerkhof sinds een jaar weer teruggekeerd bij zijn oude werkgever Restaurant Parkheuvel**. Daar werkt hij samen met SVH Meesterkok Erik van Loo. Van de Kerkhof had al vroeg de ambitie om SVH Wijnmeester te worden. ÂHet was SVH Wijnmeester Coen Pollaert die mij stimuleerde en als eerste in aanraking bracht met de wondere wereld van wijn. De vele reizen van het Nederlands Gilde van Sommeliers en de proeverijen waren prachtige gelegenheden om verhalen en ervaringen te kunnen delen. Ik kon uren luisteren naar Paul Op ten Berg en SVH Meesters Peter Bruins en Noël Vanwittenbergh over oude jaargangen, ontwikkelingen en gastronomie. Deze titel is de bekroning op mijn werk als sommelier en wijnliefhebber. Ik hoop mijn enthousiasme te kunnen overdragen op de nieuwe generatie en hen te stimuleren om altijd bezig te blijven en verder te komen.Â
*SVH Meestertitels*
SVH beheert namens de horecabranche sinds 1980 de vijf SVH Meestertitels (SVH Meesterkok, Wijnmeester, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleren professionals om het beste uit zichzelf te halen. De Meestertitels zijn inmiddels een keurmerk geworden, een begrip dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse horeca.
~Op de foto: SVH Wijnmeester Remon van de Kerkhof met zijn huidige en zijn voormalige chefkok bij Restaurant Parkheuvel**: SVH Meesterkok Erik van Loo (l.) en SVH Meesterkok Cees Helder (r.)~
~Thijs Jacobs~
Remon van de Kerkhof is SVH Wijnmeester
25 april 2016