In het voorjaar van 2025 opent Union House haar deuren in het oude Tivoli-gebouw aan de Oudegracht in Utrecht. Het pand ondergaat momenteel een verbouwing en wordt met financiering uit een crowdfunding gerenoveerd. Peter-Paul Swijnenburg en Lieke van Herpen, oprichters van Union House, hebben als doel om het 750 jaar oude pand om te toveren tot plek waar eten en drinken centraal staan en waar Utrechters met elkaar verbinden. Inmiddels hebben ze met de crowdfunding al 150.250 euro opgehaald en doen er al 53 investeerders mee.
Het plan voor Union House bestaat uit verschillende onderdelen. Het restaurant komt in wat de grote zaal was en de oude kloostertuin wordt in ere hersteld. De tuin kan met alle weersomstandigheden gebruikt worden, omdat het glazen dak dicht kan. Het balkon blijft behouden en wordt voorzien van een wijn- en cocktaillounge. Het podium blijft bestaan en in gebruik met optredens zoals cabaret, jazz, klassieke en akoestische muziek. Als laatste kan de Governor’s Room gehuurd worden voor private dining, vergaderingen en huwelijken.
Swijnenburg en Van Herpen zien het voor zich dat Union House een plek van verbinding wordt voor Utrechters door het gevarieerde aanbod en de geschiedenis van het pand. Swijnenburg: “We willen de verbinding zoeken met de stad Utrecht. Want een plek met zo’n geschiedenis, midden in het centrum aan de Oudegracht, willen we met alle Utrechters delen.”
Voor en door Utrecht
Om Utrechters extra te betrekken bij de realisatie van de plannen, hebben Swijnenburg en Van Herpen gekozen voor een crowdfunding om het laatste deel van de financiering op te halen. De financiering die middels de crowdfunding wordt opgehaald gaat naar het dak boven de kloostertuin en het meubilair voor de restaurants. Ook wordt het geld ingezet om te investeren in goede audio en visuele techniek, zodat de akoestiek van de podiumzaal ingesteld kan worden.
Swijnenburg: “We kunnen niet wachten om samen met een betrokken groep Union House Utrecht om te vormen tot een unieke ontmoetingsplek waar historie, heerlijk eten en de sfeer van de stad samenkomen.”
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.