Ron Gastrobar* start met alcoholvrije (wijn)kaart

Auteur: redactie
Gastronomie Drinks 10 oktober 2023
Ron Gastrobar* start met alcoholvrije (wijn)kaart

Restaurant Ron Gastrobar* in Amsterdam van Ron Blaauw, start als eerste in Nederland met een alcoholvrije (wijn)kaart. Naast rode, witte en rosé wijnen, staan er nog een aantal alcoholvrije alternatieven op het menu. Allemaal vol complexe smaken om de gerechten te complementeren. Deze kaart is tot stand gekomen in samenwerking met NIX & NIX, de enige alcoholvrije slijterij van Nederland.

Het succes van de alcoholvrije alternatieven (zoals de ALT Rosé), die reeds op de kaart van Ron Gastrobar staan, en de opkomst van mensen die de voorkeur geven aan een alcoholvrij of alcoholarm bestaan maken de weg vrij voor een serieuzere aanpak. Ron Gastrobar introduceert daarom een eigen en volledige wijnkaart zonder alcohol en heeft daarmee een primeur in Nederland.

Twintig alternatieven, samengesteld met de sommelier

NIX & NIX, expert in Nederland op het gebied van alcoholvrije dranken, heeft voor deze kaart nauw samengewerkt met sommelier Jacob van Benthem van Ron Gastrobar. Na verschillende proefsessies hebben zij twintig alternatieven geselecteerd zonder alcohol. Alle alcoholvrije alternatieven zijn te ‘pairen’ met de gerechten op de kaart.

“We zien beiden de vraag naar kwalitatieve en smaakvolle alcoholvrije dranken vanuit de consument toenemen. Tot nu toe is er in veel horeca beperkte keus. Fantastisch dat we gezamenlijk deze wijnkaart hebben samengesteld en dat Ron Blaauw dit zo als volwaardige categorie omarmt”, aldus Frederike de Groot, directie NIX & NIX.

Training

Naast expertise in het samenstellen van de kaart denkt NIX & NIX mee met de benamingen. Het bedienend personeel wordt komende weken getraind in de kennis over en verkoop van de alcoholvrije wijnen en alternatieven.

De trend

Meer en meer mensen kiezen voor minder of zelfs geen alcohol. Een bewuste keuze, bijvoorbeeld om gezonder te leven of gewoon een helder hoofd te houden. “We noemen het liever geen trend, want trends komen en gaan. We zien het als een ontwikkeling die blijvend is en waar we graag meteen mee aan de slag gaan. Zo maken we er echt voor iedereen een feestje van”, aldus Ron Blaauw. Het alcoholvrije (wijn)menu is vanaf 9 oktober in de restaurants van Ron Gastrobar te vinden.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws