Roelof Bijkerk, directeur van Dalmolen horeca- en grootkeukentechniek in Wolvega, heeft speciaal voor de training van het Nederlandse team
voor de Bocuse d'Or drie regaalwagens gemaakt.
~Foto: Bob van Deurzen~
*Speciale afmetingen*
Bijkerk: "De wagens moesten een speciale afmeting hebben om ze in de wedstrijdkeuken te laten passen. Het team moest de regaalwagens voor de tijdstrainingen hebben en ik kon wagens in deze afmetingen nergens vinden. Toen heb ik ze gewoon zelf in elkaar gelast."
~De regaalwagens worden meegenomen naar Lyon voor de finale op woensdag 28 januari~
*Roelof Bijkerk en Jan Smink*
Het is de eerste keer dat het Nederlandse team in een nagebouwde wedstrijdkeuken kan trainen. Roelof: "Bij restaurant Kwartier Noord raakte ik met Jan in gesprek over de Bocuse d'Or en besloot ik een wedstrijdkeuken in mijn bedrijf na te bouwen. Jan woont ook in Wolgeva, dus het is voor hem een thuiswedstrijd", besluit Roelof.
"*Meer lezen over de Bocuse d'Or? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken
~Christel Tuin~
Speciale regaalwagens training Bocuse d'Or
8 januari 2015