Stella Centola wint NK Lekkerste Pasta met overmacht

Auteur: redactie
Awards Events 9 januari 2024
Stella Centola wint NK Lekkerste Pasta met overmacht Jean Carlos Di Mella (2), Stella Centola (1) en Valerio Prestato (3) (Fotografie: Graphicks)

De Italiaanse chef Stella Centola heeft met overmacht de tweede editie van het NK Lekkerste Pasta op de Horecava gewonnen. Ze maakte grote indruk op de jury met haar ‘Malloreddus con ragù di ossobuco’, dat binnenkort op de kaart verschijnt van restaurant La Casina in Huizen.

Het was voor Centola de eerste keer dat ze aan een kookwedstrijd meedeed. De chef uit Rome staat op het punt om aan de slag te gaan bij restaurant La Casina in Huizen. “En dan is dit natuurlijk een geweldige start”, reageert ze op de winst. “Ik ben hier ontzettend blij mee. Als je iets maakt, moet je dat met liefde doen. Bij dit gerecht denk ik altijd aan mijn grootmoeder, want dit is haar recept. Het is perfect.”

Eenvoud

Het winnende gerecht is gemaakt met malloreddus, een pasta uit de Sardijnse keuken. Ze serveerde deze met ragù van ossobuco. De jury was zeer onder de indruk van de eenvoud van haar creatie. “Met een paar ingrediënten heeft ze een topgerecht gemaakt. De pasta zelf was goed uitgevoerd, perfect al dente, en de osso bucco had een erg mooie smaak. Het gerecht lijkt zo simpel, maar in de uitvoering toonde ze zich de chef. Zo’n gerecht maak je niet zomaar.”

Gevulde pasta’s

Jean Carlos Di Mella van Mangia Pizza in Amsterdam pakte het zilver met Don Quichotte: een pasta gevuld met onder andere lamsvlees en pecorino, onder andere geserveerd met pecorinocrème en hollandaisesaus. Valerio Prestato van Pizza & Co in Amsterdam werd derde met Fagottini Viddanedda: een pasta gevuld met ricotta op een tricolore van tomatencrème, ricottacrème en basilicumcrème.

Top 3

De volledige top 3 van het NK Lekkerste Pasta 2024:

1: Stella Centola, La Casina in Huizen
2: Jean Carlos Di Mella, Mangia Pizza in Amsterdam
3: Valerio Prestato, Pizza & Co in Amsterdam

Jury NK Lekkerste Pasta 2024

De jury van het NK Lekkerste Pasta 2024 bestond uit Sarah Puozzo (hoofdredacteur South & Pepper, columnist en eigenaar van Pasta Academy Benelux), Gabriella Ficarelli (eigenaar van restaurant Divina Cucina in Oud-Beijerland en winnaar van het NK Lekkerste Pasta 2023) en Donatello Piras (onder meer bekend van de Italië Podcast van BNR).

Vakjury

Aan het NK Lekkerste Pasta 2024 deden vijf deelnemers mee. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen tien minuten, vijf identieke creaties te maken, die door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. De jury heeft gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs.

Praktijkjury

Deelnemers werden tijdens de mise en place beoordeeld door een praktijkjury. Deze beoordeling vindt plaats op basis van de hygiënecode Horeca 2016. De praktijkjury let ook op efficiency, tijdsindeling en de betrouwbaarheid van de kostprijscalculatie. De praktijkjury wordt sinds jaar en dag ingevuld door Houwers.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws