Jan Marrees van Restaurant Bretelli is geslaagd voor het SVH Meesterkok-examen. Op donderdag 30 juni heeft Marrees de meesterproef bij Bretelli in Weert met succes afgelegd. De patron-cuisinier van Bretelli moest onder meer een lunch en een diner bereiden voor de examencommissie.
*Meesterlijke proef*
Gedurende het examen werd Marrrees door een toetsingscommissie beoordeeld op meer dan honderd verschillende punten. Als onderdeel van het examen verzorgde Jan s middags een à la carte lunch van drie gangen en voor het diner serveerde hij een achtgangen Meesterlijk Gastronomisch menu.
*Hoogst haalbare graad*
De commissie bestond uit Dick Middelweerd (Restaurant De Treeswijkhoeve), André van Doorn (Kasteel Heemstede) en Carsten Klint (secretaris SVH Meesterproef). Op korte termijn zal Marrees zijn oorkonde en de bijbehorende versierselen krijgen uitgereikt. De SVH Meestertitel is de hoogst haalbare graad van bekwaamheid in de horeca.
Restaurant Bretelli is sinds begin van dit jaar toegetreden als lid van Les Jeunes Restaurateurs d Europe.
~Frank Lindner~
Succesvolle meesterproef Jan Marrees
4 juli 2011