Surinaamse kipketen Naskip opent tweede Nederlandse vestiging in Almere

Auteur: Redactie
Opening 29 november 2024
Surinaamse kipketen Naskip opent tweede Nederlandse vestiging in Almere

Met de nieuwe vestiging aan het Baltimoreplein 127 te Almere opent de familie Nassy haar tweede Nederlandse filiaal. Naskip is al sinds 1962 een begrip in Suriname en bij Surinamers in Nederland. "We zijn vastberaden om nu ook de rest van Nederland kennis te laten maken met onze heerlijke Surinaamse kipgerechten", aldus kleindochter Fabienne.

De Surinaamse gemeenschap in Almere is blij verrast. "Komt Naskip naar Almere? Mag ik het al doorvertellen? Wanneer gaan jullie nu eindelijk open?" Zo maar een aantal reacties die volgden vanuit de gemeente Almere toen Fabienne, eigenaresse en kleindochter van de oprichters, de vergunningsaanvraag deed. 

Het begon allemaal in 1962 in de Gravenstraat (nu Henck Arronstraat) in Paramaribo. Oma Nassy bedacht een marinade waarin ze de kippen uit eigen tuin marineerde om ze vervolgens te frituren. Naskip was geboren. Vandaag de dag wordt het familiebedrijf in Suriname gerund door hun zoon, die ondanks bijna zijn leeftijd (bijna tachtig jaar oud) nog steeds elke dag in de zaak te vinden is. De kleinkinderen besloten om in 2019 voet te zetten op Nederlandse bodem. Niet voor het eerst overigens; ook in de jaren zeventig, toen de familie een korte tijd in Nederland verbleef, heeft Naskip een vestiging gehad. Nu volgt, vijf jaar later, een tweede filiaal in Almere Buiten.

Lokaal, duurzaam en vers

In tegenstelling tot andere fastserviceconcepten zijn de producten van Naskip allemaal vers en niet ingevroren. De lokale vrije-uitloopkip wordt gemarineerd in oma’s marinade en in niets meer dan een krokant laagje bloem gefrituurd. Naskip gebruikt gezonde, eerlijke kippen die met respect voor dier en milieu worden gehouden. Daarnaast gebruiken ze 100 procent natuurlijke oliën die daarna worden verwerkt tot biobrandstof.

Hotsauce

Niet alleen de kip, maar ook de hotsauce van Naskip is een Surinaams begrip. De saus wordt zelfs al jaren aangeboden tijdens vluchten van KLM van Paramaribo naar Amsterdam. Daarnaast is het ook in grote flessen verkrijgbaar voor thuis. Pas wel op! Want de hotsauce is HOT! Ideaal om te mixen met mayonaise om zo je eigen ideale saus te creëren.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Overig nieuws