Sven en Joelle Nijenhuis maken naam van nieuw restaurant bekend 

Auteur: Redactie
Gastronomie 7 juni 2021
Sven en Joelle Nijenhuis maken naam van nieuw restaurant bekend 

Eind maart van dit jaar maakte de eigenaren bekend dat zij in het oude Protestantse kerkje in Valkenburg hun eigen fine-dining restaurant gaan beginnen. Nu willen ze ons meer vertellen over hun grote avontuur.

Het restaurant streeft een maximale openheid na: what you see is what you get! Een volledig open keuken die gecentreerd staat in het midden van de kerk. Zo kan iedereen zien, horen, ruiken en proeven van wat er in de keuken gebeurt.

Het restaurant krijgt twee verdiepingen, met op de begane grond hoge luxe krukken die aan de keukenbar gesitueerd zijn zodat je de best mogelijke impressie krijgt van wat er allemaal met je gerecht gebeurt. Van amuse tot dessert en de friandise bij de koffie.

Opening in de vloer

In de verdiepingsvloer is een opening gemaakt zodat je van bovenaf in de keuken kunt kijken en de brigade aan het werk kan zien. Rondom deze vide worden banken, tafels en stoelen geplaatst zodat je heerlijk lang kan dineren. Door deze opening in de vloer worden ook de gasten op de eerste verdieping met de keuken betrokken. Eveneens wordt hier de bar geplaatst waar men terecht kan voor een heerlijk aperitief of digestief.

Sven: “We vinden het belangrijk dat we de twee verdiepingen met elkaar verbinden zodat iedereen dat gevoel van openheid heeft en van alles kan meegenieten. Ze verschillen natuurlijk qua inrichting, zo zit je beneden naast elkaar en direct aan de keuken en zit je boven aan een tafel op een stoel of bank, maar door de gecreëerde opening krijg je toch mee wat er in de keuken gebeurt." Over de naam hebben ze lang gedacht en zijn er veel namen de revue gepasseerd. Uiteindelijk is de knoop doorgehakt: AMBROZIJN is de naam van het nieuwe restaurant.

Het bijpassende logo is geïnspireerd op de volledig gerestaureerde ramen van de kerk. Sven: “We zijn er lang mee beziggeweest omdat we graag een Nederlandse naam aan het restaurant wilden geven. AMBROZIJN betekent vrij vertaald 'het voedsel en de drank van de goden'. Ook vinden wij de naam strak en elegant en helemaal bij ons passen. We zijn daarom erg enthousiast dat we het nu eindelijk hardop tegen alle geïnteresseerden kunnen vertellen." De planning is om medio november van dit jaar de deuren van AMBROZIJN te openen. 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws